www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TARIM ÇITASI YÜKSELECEK

TARIM ÇITASI YÜKSELECEK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF)´nın İnegöl´ün tarım çıtasını yükseltmek için önemli bir araç olacağını belirtti.

 

İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Selahattin Külcü ve meclis üyeleri protokol ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret etti.

KÜLCÜ´DEN AKTAŞ´A TEŞEKKÜR

Ziyaret esnasında bazı açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Selahattin Külcü; ?Kırsal mahalleler için hayata geçirdiği belli başlı önemli projelere bir yenisi daha ekleyerek Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi´nin kurulmasına öncülük eden Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ı meclis üyelerimiz ile birlikte bugün ziyaret ediyoruz. Meclisimizin kurulduğu ilk günden itibaren bizlere yönelik desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, meclisin işleyişi ve görevlerini layıkıyla yapması adına her zaman yanımızda olan başkanımıza teşekkürlerimizi sunarız? dedi.

CİDDİ MANADA RAHATLAMA YAŞANDI

Külcü; ?Daha önce köy muhtarlarının karar defterinin ve bütçesinin olmamasından dolayı eskiden bazı köylerde korucular tutuluyordu ve korucular çalıştırılırdı. Ama her ne kadar korucusu olan köy olsa dahi bu kalitede bir hizmet yapılamıyordu ve çok ciddi sıkıntılar ortaya çıkıyordu. Köylerin kırsal mahalleye dönüşmesinden sonra bu sıkıntılar ortadan kalktı. Dolayısıyla vatandaşlarımız Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi´nin kurulmasından sonra ciddi anlamda rahatladı. Şu anda 2 adet mevcut bekçimiz kırsal mahallelerimizde görevlerini icra ediyorlar? şeklinde konuştu.

 

ÇİFTÇİLER MEMNUN

Sisteme kayıtlı olan yaklaşık bin 600 çiftçiye 22 mahallede hizmet verdiklerini belirten Külcü, ?Önümüzdeki yıllarda faaliyetlerimizi daha da genişleterek sürdüreceğiz. Çiftçilerimiz yaptığımız bu faaliyetlerden çok memnun. Belediye Başkanımıza, Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi´nin oluşumda, yaptığımız faaliyetlerin icra edilmesinde ve bundan sonrada meclisimizin yapacağı faaliyetlere her zaman destek olacağına emin olduğumuz için kendilerine teşekkür etmek adına bugün ziyaretlerine geldik? diye konuştu.

ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ?Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Kredi Komisyonu üyemiz ve Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanımız Selahattin Külcü ile meclis üyelerine hoş geldiniz diyorum. Hepinizin bildiği gibi İnegöl mobilyasıyla köftesiyle kaplıcasıyla sanayisi ile büyürken tarımda da aslında önemli çalışmalara imza atıyor. Takdir edersiniz ki ürünlerimizi muhafaza edebilmek ve daha sağlıklı bir şekilde yönlendirme yapabilmek adına bir dizi destekler gerekiyor. Kırsal hizmetler müdürlüğünü teşekkül ettirerek aslında biz bu noktada çalışmalarımıza başladık. Arıkovanı dağıtımından, ürün toplama merkezlerine kadar, seraları zarar görmüş vatandaşlarımıza destekten tutun da Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi imkânlarınca bir dizi çalışmalar ve destekler yapılıyor? dedi.

İNTARF ÖNEMLİ BİR ARAÇ OLACAK

12-15 Eylül tarihleri arasında İNTARF fuarının icra edileceğini hatırlatan Aktaş; ?Ben inanıyorum ve ümit ediyorum ki bu fuar İnegöl´ün tarım çıtasını yükseltmek için önemli bir araç olacaktır. Tabi bununla beraber takdir edersiniz bu malların korunması ve bu ürünlerle alakalı kötü niyetli kişilerin ürünlere zarar vermemesi açısından bunun takibini yapmak gerekli. En azından bunu görsel olarak ortaya koymak bile çok ciddi bir ayrıcalık. Geçmişte bunu yapan belde ve belediyelerimiz vardı. Bugünde bu faaliyetleri Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Başkanlığı nezaretinde bir organizasyon ile yapalım istedik. İnşallah vatandaşımızın özellikle çiftçimizin gösterdiği destek ile biz bunu çok daha iyi bir şekilde profesyonelleştireceğiz ve yaygınlaştıracağız? ifadelerini kullandı.

DAHA İYİ ŞEYLER ORTAYA KOYACAĞIZ

Aktaş; ?İnşallah çiftçilerimizin göstermiş oldukları bu destek karşısında bizlerin daha iyi şeyleri ortaya koyacağına kimsenin şüphesi olmasın. Bursa Büyükşehir Belediyesi meclis üyemiz aynı zamanda kendisi de bir ziraatçı olan Selahattin Külcü´ye ve çiftçi malları koruma meclisi üyesi arkadaşlarımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor ve çiftçilerimize de ürünlerinin herhangi bir zarar görmediği bereketli ve bol kazançlı bir dönem diliyorum? açıklamalarında bulundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00