www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tarım İşçilerine Sürpriz

Tarım İşçilerine Sürpriz

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, patates sökümü yapan mevsimlik işçileri ziyaret ederek soğuk içecek ikram etti.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik odası mevsimlik işçileri çalışma yerleri olan hasat yapılan tarlalar da ziyaret ederek dertlerini dinledi. Çelik, işçilere ayrıca maden suyu ikramında da bulundu.

Ziyaretin ardından konuşan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ?Zaman zaman hasat yapılan tarlalardaki mevsimlik işçilerimizi ziyaret ederek dertlerini dinliyoruz. Bu günde patates tarlasında çalışan işçilerimizle beraberiz. Çiftçilerimizin yanında olduğumuz kadar emekçilerimiz olan mevsimlik işçilerimizin de yanında olmaya çalışıyoruz. Bu gün ki ziyaretimizde mevsimlik işçilerimizin içini ferahlatmak için de yanımızda getirdiğimiz 300 adet maden suyu ve meyve suyu dağıtımı yaptık. İşçilerimizi için elimizden geleni yapıyoruz.? dedi.

Biçerdövercilere sitem

Buğday hasadına da değinen Çelik, ?Hemen hemen her sene buğday hasat sezonu başlamadan çok önce muhtarlarımıza defalarca söylemişliğim var. Köylerimize çalışmaya gelecek olan biçerdöver sahipleriyle bizzat oturup, köyde yahut ziraat Odamızda sözleşme imzalayıp işi resmiyete dökme teklifi sundum. Başlamış oldukları işin tamamını bitirmeden paralarını ödememek suretiyle işi garanti altına alalım dedim. Bu sene yağmurların uzun sürmesi buğday hasadının 20 gün geriye sarkması sebebiyle hasat dar bir alana sıkıştı. Dolayısıyla bunu fırsat bilen biçerdövercilerin, bazılarını tenzih ederek söylüyorum; k*çları başları oynamaya başladı. Biz bu seneyi öyle böyle bitiririz inşallah. Buradan sesleniyorum, hangi mahallede, hangi biçerdövercilerden şikâyet varsa bana isim ve plakasını bildirsinler. Keza benim de birçok tespit ettiklerim var. Kolay yerleri biçip de kaçıp gitmek neymiş onlara göstereceğim. Eğer bunları seneye İnegöl´e sokarsam bana da Sezai demesinler? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00