www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Tarım Yükselen Değerimiz? .

?Tarım Yükselen Değerimiz?   .

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban; ?Tarımın sağlam adımlar ile büyüdüğünü ve geliştiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor? dedi

Verimli ovasıyla, Uludağ´dan gelen can suyu ile beslenen ve tarımsal ürünleriyle sektörde önemli bir yere sahip olan İnegöl Tarımı, kendinden söz ettirmeye başladı. Tarımı öne çıkarmak, sektörde söz sahibi olmak ve üreticilerin emeklerinin karşılığını fazlasıyla almalarını sağlamak için tüm paydaşları içine alan bir sinerji oluşturan İnegöl Belediyesi, ezber bozan ve farkındalık ortaya koyan çalışmalar ile bu alanda önemli bir işlevi yerine getiriyor.

 

Mobilyası, Köftesi, Oylat´ı, Tarihi değerleri ve Turizm potansiyeli ile bölgesinin parmakla gösterilen ve örnek alınan şehri İnegöl´ün geleceğini şekillendirmek için vizyon projelere bir bir imza atmaya devam eden İnegöl Belediyesi, İnegöl´ün sanayi şehri kimliğine yükselen değer olarak Tarımı da eklemek için yoğun bir uğraş veriyor.

 

Tarımda yükselen değer İnegöl sloganıyla sektörün ufkunu değiştiren ve üreticileri bu alanda büyük düşünmeye sevk eden İnegöl Belediyesi, İnegöl Tarımının sektörden hak ettiği değeri alması için birçok çalışmaya imza attı.  İnegöl tarımının yeni bir döneme girdiğini belirten Belediye Başkanı Alper Taban, ?İnegöl tarımına güç katarak, vizyonumuzu ve ufkumuzu daha da yukarılara çıkararak, her daim sektörün yeniliklerini görme ve tanıma fırsatına sahip olmamız gerekiyor. Evet, Yükselen Değer Tarım diyoruz. Uludağ´ın eteklerinden gelen can suyu ile filizlenip büyüyen tarımsal ürünlerimiz bizim göz bebeğimiz. Verimli arazilere sahip olan İnegöl´ümüz Tarım da parlayan bir yıldız konumunda. Bizim bir hedefimiz, bizim bir hayalimiz var. Biz tarımsal potansiyelimizi bilerek, buna göre hareket ederek sağlam adımlar ile plan ve programımızı yaparak bu sektörde İnegöl´ün adını daha ne kadar duyurabiliriz, bu sektörde daha nasıl kazanımlar elde deriz bunun hesabını yapıyoruz. Bizler, ileri teknolojiye dayalı, altyapı sorunlarını çözmüş, örgütlülüğü ve verimliliği yüksek, etkin ve talebe dayalı üretim yapısıyla uluslararası rekabet gücünü artırmış, doğal kaynakları sürdürülebilir kullanan bir tarım sektörünün oluşturulmasını amaçlıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki verimli ovasıyla, Uludağ´dan gelen can suyu ile beslenen tarımsal ürünleriyle sektörde önemli bir yere sahip olan İnegöl Tarımı, sağlam adımlar ile büyüyor ve gelişiyor? dedi.

 

?ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ?

Tarımla ilgili belirlenen hedefler doğrultusunda, koşar adım ilerlediklerini kaydeden Taban; ?İnegöl Belediyesi olarak ilkini 2007 yılında gerçekleştirdiğimiz Ayçiçeği Şöleni ile şehrimizin tarım gerçeğine vurgu yapmıştık. Yine Büyükşehir yasasından sonra kurduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarıma verdiğimiz önemin bir göstergesi. Ayrıca tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerleri ve eğitim gezileri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunlara ilave olarak çiftçi mallarını koruma adına oluşturduğumuz Çiftçi Malları Koruma Kurulu ile üreticilerimizin yetiştirdiği ürünlerin zarar görmesini de önlemiş olmaktayız. Yine bildiğiniz üzere şimdiye kadar Erken Uyarı Sistemlerini oluşturarak çiftçilerimizin üründen en iyi şekilde verim almasını sağlarken, Ürün Toplama Merkezleri ve Süt Toplama Merkezi kurarak üretimin daha etkili yapılmasına öncülük ediyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle; sera örtüsü, ceviz soyma makinesi, salça çekme makinesi, arı kovanı, yonca, ceviz ve kestane fidanları vb. dağıtımları yaparak kırsal mahallelerimizde çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz? diye konuştu.

 

?İNTARF İNEGÖL TARIMININ TANITILMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ?

Tarım konusunun ciddiyetle üzerine giderek, şehrimizin önemli bir değeri olan Tarımın albenisini arttırarak, şehrimizin sektörden hak ettiği paydayı alması için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Alper Taban; ?İnegöl Tarımının bir yansıması olan, üreticilerin buluşması noktası ve sektörün yeniliklerinin ortaya koyulduğu İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF)´ın bu yıl 7´ncisini gerçekleştireceğiz. İNTARF, İnegöl tarımının tanıtılması için çok önemli. Her yıl çıtayı bir tık daha yukarı çıkarabilmenin hesabını yapıyoruz. Aynı şeyleri yapmaktan ziyade, ezber bozan, farkındalık ortaya koyan bir organizasyon düzenlemenin uğraşını vermekteyiz. Şehrimizde; birbirinden güzel, birbirinden farklı meyve ve sebzelerimiz var. Bu topraklar verimli ve bereketli topraklar. Ne ekersek onu en iyi şekilde alabiliyoruz. Bunu tanıtmak ve hacmi genişletmek adına İNTARF Tarım Fuarımız bu açıdan çok önemli?  açıklamalarında bulundu.

 

İNEGÖL TARIMINDA İHRACAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

?Tarımı da eğer ihracatla destekleyebilirsek gerçekten tarımda çok daha iyi şeyleri başarabiliriz? sözleriyle konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Alper Taban, ?Tarımsal ürünlerimizi ihracatın içerisine yavaş yavaş sokmaya başlıyoruz. İnşallah mobilyada olduğu gibi tarımda da istediğimiz ve arzuladığımız yere geliriz? şeklinde konuştu.

 

?Gönülden bağlı olduğumuz İnegöl´ün mobilya, tarım, köfte, kaplıca ve turizm değerleriyle bir çekim merkezi olacağına yürekten inanıyoruz? diyen Taban, ?Bunu yapacak potansiyele sahibiz. Birlik ve beraberlik içerisinde sahip olduğumuz bu değerlerimizin oluşturacağı sinerji ile İnegöl´ü iyi günler bekliyor? ifadelerini kullandı.

 

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19