Tarım alanları korunmalı

Tarım alanları korunmalı

İnegöl Ticaret Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, ilçedeki medya mensuplarıyla bir araya geldi. Uğurdağ, tarım alanlarının sanayi alanı olarak kullanılmasına karşı olduklarını belirtti.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, gazeteciler ile kahvaltı programında bir araya geldi. Programda önemli açıklamalarda bulunan Uğurdağ, sanayi bölgelerinin sosyal hayat ve konut bölgelerinden ayrılması gerektiğini belirtti.

 ESNAFLARA E-TİCARET TAVSİYESİ

Başkan Uğurdağ, yaptığı açıklamada,  “Pandemi bize şunu öğretti; özellikle perakende sektöründe, gıda sektöründe artık e-ticaret ve sosyal pazarlama gibi bir hayatın gerçeği ile karşı karşıya kaldık. Değerlendirdiğimiz zaman, rakamları ortaya koyduğumuz zaman özellikle e-ticarette ülkemizde ciddi bir şekilde ciro artışı ile karşı karşıyayız. Artık vatandaşımız şartlara ayak uydurarak e-ticaret portallarından alışveriş yapmaya başladı. İnegöl’de özellikle bu manada perakende sektörü, konfeksiyon, gıda, paket servis yapan işletmelerimize de uyarı yapmak istiyorum. Artık planlamalarını, işletmelerindeki satış şartlarını gözden geçirmeliler ve hızlı bir şekilde şartlara göre e-ticaret ile ilgili ciddi çalışmalara ve yatırımlara başlamalılar. Çünkü şehrimizdeki ve ülkemizdeki e-ticaret ile ilgili ciro artışı ve vatandaşımızın tüketimini e-ticaret üzerinden karşılaması bunu net bir şekilde ortaya koydu”

 İNEGÖL ÜRETMEYE DEVAM ETTİ

“İnegöl’ümüz bir sanayi şehri. Sanayi alanında ciddi yatırımlarını gerçekleştiren ve büyümek için cesaretli olan bir şehir ile kaşı karşıyayız. Bizim lokomotif sektörümüz olan, şehrin ekonomisine dinamik katan gerek şehir dışından gerekse yurt dışından şehrimize ekonomik anlamda girdi sağlayan lokomotif sektör; mobilya sektörüdür. Mobilyacılarımız pandemi sürecine rağmen büyümelerine, yatırım yapmaya, ihracat yapmaya devam ediyor. Allah’a çok şükür İnegöl’de üretim yapan imalat sektörümüz başta mobilya, tekstil ve diğer sektörler pandemi sürecinde çalıştı. Çalışmayan sektörlerimiz kafeteryalar ve çarşı içindeki esnaflarımız. Sanayi ayağımız çalıştı. Çalışırken de zor şartlara rağmen, yani yurt dışı çıkış yasaklarına rağmen, ürün sevkiyatlarının gerçekleşmemesine rağmen, konteynır sorununa rağmen, hammadde problemine rağmen bir şekilde durmadan üretimlerini gerçekleştiriyorlar. Şunu iyi irdelemek lazım; şehir bütünü ile bir karar vermiş sanayi şehri olma noktasında ama bu şehirde yaşayan hemşerilerimiz de buna ciddi anlamda çalışarak katkı sunmuşlar. Bu karar doğrultusunda yatırımlar gerçekleştirilmiş ve sanayi bölgeleri olmuşmuş. İTSO olarak biz sanayi şehrine bürünmüş ilçemizde, açıkçası bunu duyuyoruz ve sanayi şehrine daha kaliteli daha planlanmış ve daha organize olmuş bir sanayi şehri ortaya çıkarmak bizim görevimiz”

 TARIM ALANLARI KORUNACAK

“Tarım yıllardan beri yapılan, sanayi olmasa bile ciddi anlamda ürün ortaya koyan tarım sektörüne de sahibiz. Bu bağlamda özellikle tarımla ilgili ova koruma kanunları var. Biz buna hassasiyet ile önem vererek, bu ova koruma konusunda ciddi bir şekilde kararlıyız. Artık bu şehirde sanayi büyürken, sanayi alanları gelişirken, sanayi alanları planlanırken, kesinlikle ovamızı koruma durumundayız. Tarımsal alanlarımızı korumak durumundayız. Bundan sonraki süreçte de bütün planlarımız bu doğrultuda olacak. Artık tarımsal alanlarımıza zarar vermeden, sanayi alanlarımızı oluşturmalıyız diye düşünüyoruz”

 SANAYİ VE KONUT ALANLARI BİRBİRİNDEN AYRILMALI

“Şehrin sosyal hayatının, kurumsal alanlarının da sanayi ile iç içe olması sıkıntılı. Bunu belli bir süreye kadar taşıyabildi şehir. Yani hayatın belli bir alanda hem sanayi hem de sosyal hayat açısından dönmesi, belli bir zamana kadar taşındı. Artık bu zamandan sonra taşınamaz halde. Sanayi alanlarımızla da konut alanlarımızı bir şekilde ayırmamız gerekiyor. Planlamalarımızı buna hassasiyet göstererek yapmamız gerekiyor. Bu bağlamda genel bir toparlama yaptığımda, sanayi alanlarımız hızlı bir şekilde üretilmeli, konut alanlarımız üretilmeli ve bununla birlikte tarım alanlarımız zarar görmeden aynı şekilde devam etmeli. Artık tarım alanlarından çalarak, tarım alanlarından eksilterek sanayi alanları oluşturmamalıyız”



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07