TASARIMA AĞIRLIK VERİLMELİ

TASARIMA AĞIRLIK VERİLMELİ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Türkiye'de milli gelirin, 40-50 bin dolarlar seviyesine çıkması için katma değeri yüksek üretime geçilmesi gerektiğini söyledi.

İnegöl Mobilyum AVM Başkanı Haluk Özbek, Yönetim Kurulu üyeleri Şefik Akyol ve Zeki Kavaz ile Genel Müdür Yusuf Şen, önceki gün İTSO Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ettiler.

"İTSO`NUN MOBİLYAYA ÖNEMLİ DESTEKLERİ VAR"

İTSO'nun mobilya sektörüne yaptığı katkılara teşekkür eden Haluk Özbek, İnegöl'ün ortak fayda kuruluşu olarak gördüğümüz ve üyesi olduğumuz İTSO, mobilya sektörüne son yıllarda önemli destekler veriyor. Bu destekler nedeniyle, oda Başkanımız Metin Anıl'ın nezdinde yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bundan sonrası içinde İnegöl mobilyasının ulusal ve uluslararası tanıtımı için daha çok destek beklediğimizi vurgulamak istiyorum.”dedi.

"TASARIMA AĞIRLIK VERİLMELİ"

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İTSO Başkanı Metin Anıl ise,  Türkiye'nin ortalama ihracatının kilogram başına 1,30 dolar civarında olduğunu, mobilyanın ise kilogram başına ihracat değerinin 5 dolardan da yüksek olduğunu belirtti. Tasarıma ağırlık verilmesiyle mobilyanın ihracattaki kilogram fiyatının çok yukarılara çıkabileceğini ve tanıtımla desteklendiğinde de mobilya ihracatının artacağını ifade eden Anıl, İnegöl'den yılda 320 milyon dolar mobilya ihracatının hedeflediğimiz 1 milyar dolara çıkması için hep birlikte çalışmalıyız."dedi. 

İnegöl Mobilyum AVM Başkanı Haluk Özbek, Yönetim Kurulu üyeleri Şefik Akyol ve Zeki Kavaz ile Genel Müdür Yusuf Şen, önceki gün İTSO Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ettiler. 

 İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Mobiliyum AVM Başkanı Haluk Özbek, toplam 225 bin metrekare alanda kurulan tesisin ilk etabının açıldığını belirterek, ikinci etabında 2016 yılında hizmette olacağını söyledi. Özbek, Alanında sadece Türkiye'nin değil, bütün Avrupa'nın en büyük AVM'sini İnegöl'e kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bu tesis, İnegöl mobilyacılarının ortak eseridir” dedi.

MOBİLYAYA ÖNEMLİ DESTEKLERİ VAR

İTSO'nun mobilya sektörüne yaptığı katkılara teşekkür eden Haluk Özbek, İnegöl'ün ortak fayda kuruluşu olarak gördüğümüz ve üyesi olduğumuz İTSO, mobilya sektörüne son yıllarda önemli destekler veriyor. Bu destekler nedeniyle, oda Başkanımız Metin Anıl'ın nezdinde yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bundan sonrası içinde İnegöl mobilyasının ulusal ve uluslararası tanıtımı için daha çok destek beklediğimizi vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

MOBİLYA ÖNEMLİ BİR SEKTÖR

İTSO Başkanı Metin Anıl'da, mobilya sektörünün önünün açık olduğunu söyledi. Türk mobilya sektörünün dünyada ağırlığını hissedilmeye başladığını vurgulayan Anıl, İnegöl'ün Türk mobilya sektörüne öncülük ettiğini belirtti. Anıl, İnegöl'de 100 yıllık geçmişe sahip olan mobilya sektörünün başarısında İnegöllü müteşebbislerimizin payı çok büyük. Sektörün tanıtımında çok başarılıyız” diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN MOBİLYA VADİSİ

Mobilyum AVM'nin bulunduğu bölgenin Türkiye'nin mobilya vadisi haline geldiğine dikkat çeken Metin Anıl, Bu projeyi, İnegöl mobilyasını çok ileriye taşıyacak önemli bir yatırım olarak görüyoruz. Üyelerimiz olarak bizi gururlandırdınız. İTSO yönetimi olarak, İnegöl ekonomisinin bel kemiği olan mobilya sektörüne sürekli olarak destek veriyoruz. Sizin de ifade ettiğiniz gibi son yıllarda bu desteği daha da arttırdık” ifadelerini kullandı.

TASARIMA DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ

İTSO olarak mobilya sektörüne önem vermeye devam edeceklerinin altını çizen Metin Anıl, sektörün tanıtımı için mümkün olan en fazla desteği vereceklerini belirterek, İnegöl mobilyasının üretim alanı sorunu yok. Fuarcılık ve diğer tanıtım faaliyetlerinde de başarılıyız. Bundan sonrası için tasarıma daha çok önem vermeliyiz. Kısa süre önce hizmete giren tasarım merkezinin bu konuda sektöre büyük fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

KATMA DEĞERİ YÜKESK ÜRETİME GEÇİLMELİ

Türkiye'nin halen 11 bin dolar düzeyinde olan milli gelirinin 40-50 bin dolarlar seviyesine çıkması için katma değeri yüksek üretime geçmesi gerektiğinin altını çizen Metin Anıl, Türkiye'nin ortalama ihracatının kilogram başına 1,30 dolar civarında olduğunu, mobilyanın ise kilogram başına ihracat değerinin 5 dolardan da yüksek olduğunu belirtti. Tasarıma ağırlık verilmesiyle mobilyanın ihracattaki kilogram fiyatının çok yukarılara çıkabileceğini ve tanıtımla desteklendiğinde de mobilya ihracatının artacağını ifade eden Anıl, İnegöl'den yılda 320 milyon dolar mobilya ihracatının hedeflediğimiz 1 milyar dolara çıkması için hep birlikte çalışmalıyız. Burada İTSO'ya düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu da ifade etmek istiyorum” dedi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00