TASARIMDA İMOS-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

TASARIMDA İMOS-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

“İnegöl Ortak Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi” projesini hayata geçirmeye hazırlanan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğiyle tasarım konusunda projeler üretecek.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile tasarım konusunda projeler üretmek için kolları sıvadı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz, konuyla ilgili İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’ni ziyaret etti.

 

İMOS Dernek Koordinatörü Bilal Peker tarafından ağırlanan üniversite heyeti, İMOS çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ziyarette üniversitede yeni kurulan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile yapılabilecek ortak projeler üzerinde duruldu.

 

İNEGÖL EN FAZLA DESTEK VERMEYİ HEDEFLEDİĞİMİZ YER

Yeni kurulan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünün yakın çevredeki önemli sektörleri inceleyerek seramik ve mobilya üzerinde yoğunlaştığını, mobilyada sadece bölgemizin değil Türkiye’nin en önemli üretim merkezi konumunda olan İnegöl’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Abdulhalik Bakır “İnegöl bizim en fazla fayda vermeyi hedeflediğimiz ve öğrencilerimizin uzmanlaşmasında bize destek olacağına inandığımız bir yer. İMOS ile birlikte bu konuda neler yapabileceğimize dönük görüşmeler yapmaya devam edeceğiz. Bu ilk ziyaretimizde kuruluş aşamasında bizim mobilyacılardan beklentilerimiz onların bizden beklentilerini yavaş yavaş anlamaya başlıyoruz umarım bu çalışmalar çok güzel meyveler verecektir” dedi.

 

Ziyarete ilişkin bilgi veren İMOS Genel Sekreteri Bilal Peker, İMOS olarak üniversite sanayi iş birliği için pek çok çalışma yürüttüklerini, tasarım ile alakalı da dernek olarak özellikle ilgili olduklarını belirtti. Peker “Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz üniversite sanayici iş birliklerine çok önem veriyor. Bugüne kadar pek çok ortak proje üretildi ve halen üretilmeye devam ediyor. Şeyh Edebali Üniversitesi bizim fiziki olarak çok hızlı ulaşabileceğimiz bir üniversite. Orada Endüstri Ürünleri bölümünün açılmasını kendi lehimize nasıl çevirebiliriz ve üniversiteye nasıl faydalarımız olabilir bugün hocalarımızla bunu konuştuk. Başkanımız Mustafa Akyol tasarıma çok önem veriyor. Bildiğiniz gibi Bebka desteği ile İnegöl Tasarım ve Rekabetçilik Merkezimizin kurulum çalışmaları da devam ediyor. Üniversitemizin bizden bazı istekleri oldu. Biz üzerimize düşenleri yerine getireceğiz ve ilişkilerimizi daha üst seviyeye taşıyacağız” diye konuştu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68