"TASARIM MERKEZİ OLACAĞIZ"

BEBKA desteği ile hayata geçirilen Atölye İnegöl Mobilya Tasarım ve Rekabet Merkezi ilk mezunlarını verdi. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl'ün, Türkiye'nin tasarım merkezi olmaya aday bir ilçe olduğunu söyledi.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Tasarım Merkezi binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında Tasarım Merkezi'nin açılışı ve I'm Desing etkinliği hakkında bilgi verdi.

 İNEGÖL, TÜRKİYE'NİN TASARIMIN MERKEZİ OLMAYA ADAY

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ yaptığı açıklamada, Bildiğiniz gibi İnegöl mobilya sektöründe her geçen gün ağırlığını arttıran ve hem nihai tüketici hem üretici nezdinde takip edilen, ne yapacağı merak edilen bir konuma geldi. Bu konuma ulaşmamızdaki en önemli etken bizim üreticilerimizin tasarıma verdikleri önemdir. Bugüne kadar Türk mobilya sektöründe trendleri belirleyen konumda olan İnegöl şimdi yeni bir amaç yüklenmiş durumda. Artık İnegöl ülkemizde tasarımın merkezi konumuna aday olmuş bulunmaktadır. BEBKA desteği ile birlikte ortaya koyduğumuz Atölye İnegöl Mobilya Tasarım ve Rekabet Merkezi projemiz vücut bulmuş ve ilk mezunlarını vermiş durumdadır. Artık bu merkezle birlikte mobilya tasarımı konusunda İnegöl ağırlığını arttırmış bulunmaktadır. Artık tasarım olgusu daha kurumsal bir alt yapı ile yönetilecek ve tasarım fikri irili ufaklı tüm üreticilerimizin sahiplendiği bir konu olacak. Bu merkezle masaya koyduğumuz liderlik iddiasını daha da pekiştirmek için bu sene ilkini düzenlediğimiz ve bundan sonra geleneksel olarak düzenlemeyi hedeflediğimiz I`m Design etkinliğini kurgulamış bulunmaktayız. Bu etkinlikle yerli ve yabancı pek çok tasarımcı mobilya ve tasarım üzerine fikirlerini söyleyecek ve yeni fikirlerin doğmasına sebep olacaklardır” dedi.

 ETKİNLİK İKİ AŞAMADAN OLUŞACAK

Etkinliğin iki aşamadan oluşacağını belirten Uğurdağ, İlk aşamasında Türkiye`nin önemli tasarımcılarından Yılmaz Zenger hocamız koordinasyonunda ‘Mobilyada Geri Dönüşüm' konulu bir workshop düzenlenecek ve Türkiye`nin önemli üniversitelerinin Endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler, mobilya artıkları ile yeni objeler tasarlayacaklardır. Bu workshopla geri dönüşüm algısına bir vurgu yapmak ve sürdürülebilir kaynaklara bir atıfta bulunmak istedik. Programımızın ikinci aşamasında ise Türkiye`nin en önemli endüstriyel tasarımcıları Esat Fişek, Mehmet Altay, Şule Koç, Can Özcan mobilya tasarlamak konulu panellerimizde konuşacaklardır. Ardından Bursa Almira Otel`de BTSO ev sahipliğinde düzenlenecek Gala Yemeğimizde ise dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid bizlerle ufkunu paylaşacaklardır. Karim Rashid yaptığı her tasarımla büyük yankı uyandırmış ve kendi alanında fenomen olmuş bir tasarımcıdır. Karim Rashid`ten sonra ise kendi firmalarında tasarım ve inovasyon fikri ile başarıya ulaşmış Mobi firmasının sahibi Raşit Karaaslan, Çilek firması ortaklarından Muharrem Çilek ve İbrahim Burkay, Prof. Dr. Alpay Er moderatörlüğünde deneyimlerini İnegöllü mobilya üreticileri ile paylaşacaklardır. Dolu dolu 4 gün tasarımın konuşulacağı ve yaşanacağı etkinliğimizin İnegöl'e ve Bursa'ya değer katacağından şüphemiz yok. Bu büyük organizasyonda destekleri ile bizlere güç veren öncelikle ana sponsorumuz Starwood A.Ş.`ye, Mobiliyum AVM, Saloni, Çilek, Kubilay Boya, Trakya Cam ve Autodesk firmalarına teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 SÜREÇ BİTMEDİ, BAŞKA MARKALARLA DA DEVAM EDEBİLİR

TÜV Rheinland'ın İnegöl'den gidişinin hatırlatılması üzerine konuşan Uğurdağ, TÜV Rheiland Mobilya Test Laboratuarı Genel Merkezi Türkiye'den çekilme kararı aldı ve bu uygulandı. Burada şunu da ifade etmek istiyorum; bu sürece destek veren Belediye Başkanımız, İGİAD, İTSO bu işin buraya gelmesinde büyük katkı sağladılar ve öncü oldular. Ama TÜV'e yer hazırlandı, güzel bir ortam hazırlandı. Sonraki süreç nasıl işledi, TÜV nerelerde hata yaptı, İnegöl esnafı sahip çıktı ya da çıkmadı bunlara farklı yorumlar getiriliyor. TÜV'ün de yaptığı yanlışlar var. Bunu daha sonra iyi bir şekilde irdeledikten sonra İnegöl karar vermelidir. Bu süreç bitmiş değildir. Bu süreç başka markalarla da devam edebilir” ifadelerini kullandı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68