TAŞKIN HOCA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

TAŞKIN HOCA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Bayrampaşa maçından 4-0 galip ayrılan İnegölspor’da, kardeş takım taraftarının 90 dakika boyunca İnegölspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör’e yaptığı olumsuz tezahüratlar şaşkınlığa neden oldu. Taşkın Güngör, maç sonu yaptığı açıklamasında; 

Pazar günü oynanan Bayrampaşa müsabakasında İnegölspor; Mümin, Oktay, Ahmet ve Caner’in golleri ile 3 puana uzanırken, maça Bayrampaşa taraftarının olumsuz tezahüratları damgasını vurdu. İ

negölspor’dan önce 1 buçuk yıl Bayrampaşa’da görev yapan İnegölspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör’e ve İnegölspor’lu oyuncu Ekrem Dil’e 90 dakika boyunca küfürlü tezahüratlar yapan Bayrampaşa taraftarları, maç sonrası da güvenlik güçleri ile kısa süreli bir arbede yaşadı.

Bayrampaşa’yı Amatöre Düşmekten Kurtardık

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İnegölspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör, puan olarak iki takımın birbirine yakın olması ve iki takımın karşılıklı oyuncu alışverişinin, kadro yapılanmasına bakıldığında, aynı zamanda iki dost takımın karşılaşması olduğunu söyledi.

İnegölspor’u mutlu eden görüntünün 90 dakika boyunca oyunu elinde tutan taraf olmaları olduğunu dile getiren Güngör, yaşanan olumsuzluklara da sert tepki gösterdi. Farklı bir galibiyet aldıklarını ve bu tip maçlardan sonra insanların futbolu konuşmayı istediğini anlatan başarılı teknik adam; “Ama maalesef Türkiye’de her alanda olduğu gibi büyük bir yozlaşma, büyük bir sevginin azaldığı, düşmanlıkların arttığı hale geldik. Bizim kadromuzdaki 5-6 kişi ve ben Bayrampaşa’ya 1 buçuk yıl hizmet ettik. Ve Bayrampaşa’yı aldığımız noktadan getirdiğimiz yeri herkes görür. Amatör lige düşecek takımı zirveye kadar taşıyan bir ekip ve 90 dakika küfür yenilen bir maç. Buna da kardeşlik diyorlar. Ne olursa olsun, bir kişi de olsa bu takımın ferdi İnegöl halkının temsilcisidir. Biz burada saygı beklerdik” dedi.

Onlar Spor Adamıysa, Biz Değiliz

Bayrampaşa’da görev yaptığı süre içerisinde aylarca, haftalarca gelip kendisine destek veren, sevgi gösterisi yapan 50-60 yaşındaki insanların tavırlarından bahseden Güngör; “Bu insanlar bana küfür edecek noktaya gelmişler. Ama bu fitneyi sokanlara yazıklar olsun. Maçı konuşacak hiçbir şey yok. Biri yenecekti, geçen maçta berabere kaldık bu maçta 4 tane attık. Maçın içerisinde bunlar olacak. Ama sporcularımızın gelip bize selam vermemesi gibi utanç verici bir şey olamaz. Bütün kamuoyuna sesleniyorum; bunu kim yapıyorsa; idareci, teknik kadro. Birlikte çalıştığımız sporcular bize selam vermeye gelemiyorlar. Yasakmış. Hocalar bize hoş geldin demiyor. Maçtan sonra tebrik ediyorlar. Etmeyin kardeşim, biz İnegöl’de böyle yapmadık, yapmayız. Futbolun, sporun evrenselliğini anlamayan kafalar, 2012’de bu işin içinde olmayacak. Ya biz çekileceğiz, ya onlar çekilecek. 1 buçuk yıl birlikte çalışmış, aynı yatakta yatmış sporcuların birbirleri ile konuşmasını yasaklayan düşünceye ne diyeceksin. Bunlar ilerici, bunlar spor adamı. Yok böyle bir şey. Onlar varsa biz spor adamı değiliz. Bu kadar insanlık dışı hareket olamaz” şeklinde konuştu.

Düşman Takım Olsa Daha İyiydi

Taşkın Güngör, kardeş takım denilen Bayrampaşa maçının çok üzücü bir karşılaşma olduğunu vurgulayarak; “Biz daha çok kardeşlik havasında geçecek bir maç olmasını bekliyorduk. Bu İstanbul’un, Türkiye’nin büyük şehrinde yapılan muameleye bakın. Kardeş takım bir de bu, düşman takım olsaydı nasıl olacaktı” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32