www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

TATİL VE BİLİM İÇ İÇE

TATİL VE BİLİM İÇ İÇE

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, yarı yıl tatili için düzenlendiği bilim kampları kapsamında 300´ün üzerinde çocuğu bilimle buluşturdu.

 

BTM´nin her sömestr ve yaz tatillerinde gerçekleştirdiği bilim kampları Bursalı bilim severlerin gözdesi oldu. 300´e yakın bilim severin 16 farklı atölye çalışması gerçekleştirdiği kamplar sömestr tatili boyunca BTM´de devam etti. Farklı dört temada süren günlük kamplarda katılımcılar kimi zaman yoğurt mayalarken kimi zaman da çılgın bir robot yapmayı öğrendiler. Japon balığının kan dolaşımını gözlemleyen, ayna yapan, kendi planetaryumunu ve uçak rampasını üreten ve sesiyle komut verdiği bir VU metre hazırlayan katılımcılar toplamda sekiz gün süren kamplarda gerçek bir bilim adamı gibi deneyler yaptılar. Kimya, biyoloji, astronomi ve elektrik temalarında toplamda 16 farklı atölye gerçekleştiren katılımcılar, alanında uzman eğitimcilerin sunumları ile konu ile ilgili bilgilerini arttırma imkanı buldular.

 

Sabah saat 10´dan akşam 17´ye kadar süren kamplarda katılımcılar spor aktiviteleri ile başladıkları günü, farklı atölye çalışmaları, öğle yemeği, planetaryum seyirleri ve ara öğünler ile sona erdirdiler. Bursalı bilim severlerin yoğun ilgi gösterdiği kamplar için uzun kayıt kuyrukları oluştu. Kampları ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de kimya atölyesinde yoğurt mayalayan çocuklara eşlik etti. Düzenlenen bilimsel etkinliklere katılımın sevindirici olduğunu belirten Başkan Altepe, ?Bu merkezi açmaktaki tek hedefimiz, yeni neslin bilimle iç içe yetişmesi ve derslerinde gördükleri konuları bizzat uygulamalarına imkan tanımaktı. Yarı yıl tatilini evlerinde dinlenerek geçirmek yerine çocuklarımızın bilim merkezini tercih etmeleri, hedefimize ulaştığımızın önemli bir göstergesi? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87