Tatil bitti ders zili çaldı

Tatil bitti ders zili çaldı

Yarıyıl tatili bitti. Yaklaşık 50 bin öğrenci ile 2 bin 500 öğretmen, dün İnegöl’de ders başı yaptı.

Örgün öğretimdeki 2 bin 500 öğretmen ve yaklaşık 50 bin öğrencinin yarıyıl tatili sona erdi. 2012-1013 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı, dün başladı. Öğrenciler ve öğretmenler için ilk ders zili çalarken, eğitim camiasını ise yeni bir heyecan sardı. Eğitim öğretimde ikinci yarı, 14 Haziran 2013’te sona erecek.

OKUL SÜTÜ BAŞLIYOR

İkinci dönem ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl başlattığı Okul Sütü Programı da başlıyor. Okul öncesinde 3 bin, ilkokulda ve ortaokulda ise 33 bin olmak üzere toplam 36 bin öğrenci, bu dönemde süte doyacak.

İKİNCİ DÖNEM SINAV HEYECANIYLA GEÇECEK

İkinci dönem, ortaokul öğrencileriyle lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takvimine göre, 8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak. Lise son sınıf öğrencileri, üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) 24 Mart Pazar günü girecek. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında başvurulacak.

BUGÜN OKULLARDA KUCAKLAŞMA GÜNÜ

Eğitim öğretimde 2012-2013 ikinci döneminin başlamasıyla ilgili dün bir açıklama yapan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, 11 Şubat 2013 (dün) itibari ile tüm okullarda eğitim öğretime başlandığını söyledi. Bugünün okullarda kucaklaşma günü olduğunu dile getiren Baştürk, “Mutluyuz, memnunuz. Çünkü tatilde olan 2 bin 500 öğretmenimiz ve yaklaşık 50 bin öğrencimiz sağlıklı bir şekilde okullarına döndüler ve 15 gün de olsa öğrencilerimiz öğretmenlerini, öğretmenlerimiz de öğrencilerimizi özlediler. Bugün kucaklaşma günü. Ben öncelikle 2. Dönemin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İKİNCİ DÖNEM BİR ÜST SEVİYEYE HAZIRLIK OLACAK

İkinci dönemde birinci dönemde alınan bilgilerin artık sınava, puana dönüştüğü ve dolayısıyla öğrencilerin bir üst seviyedeki sınıflarda ve okullarda eğitim göreceği çalışmaların değerlendirdiği bir dönem olacağını kaydeden Baştürk, şöyle devam etti: “Mart ayında YGS sınavları, daha sonra LYS sınavları yapılacak ve öğrencilerimiz kendilerine üniversiteye giden yollarda mücadeleye çıkacaklardır. Yine SBS sınavları yapılarak öğrencilerimiz Anadolu türündeki okullarımıza yerleşme ile ilgili gayretlerini göstermiş olacaklardır. Dolayısı ile bu dönem bizim sınavlar dönemi oluyor. Bu konuda öğrencilerimiz gerekli hassasiyeti gösterecek, öğretmen arkadaşlarımız 1. Döneme göre daha fazla çalışarak öğrencilerimizi bir üst öğrenime hazırlayacaklar. Velilerimiz öğrencilerine evlerinde imkân sağlayacaklar ve devamlı öğretmeni ile okul idaresi ile iş birliğinde olacak.”

BAŞARI İÇİN VELİLERİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, öğrencilerin daha başarılı, daha iyi olması konusunda neler yapılabilir konusunda velilerin desteğine de ihtiyaçları olduğuna vurgu yaparak; “Bu konuda velilerimizin okullara gelerek öğrenciler ile ve öğretmenleri ile okul yönetimi ile görüşmelerini bekliyoruz. Ve eğer veli, öğretmen, okul işbirliği ile öğrencimizin başarısı ele alınırsa, arkadan mutlaka başarı gelecektir, kalite gelecektir. Gerek SBS gerek LYS sınavlarının sonucunda da İnegöl’ümüz mutlu bir sona ulaşacaktır. Bilindiği gibi geçen yıl gerek SBS de gerek LYS sınav sonuçlarında son 10 yılın orantı olarak en büyük başarısını elde etmiştik. Bunu da İnegöl hak ediyordu, çünkü açtığımız yeni okullarımız ancak mezun vermeye başladılar. Mezun vermeye başlayınca da bu durumda başarı ve kalite artmaya başladı. Örneğin açtığımız Anadolu Liseleri, Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi bu başarıyı öne götüren okullardan oldu. Ben bu okullarımızın da İnegöl’de olmasını öğrenci ve velilerimizin büyük bir kazancı olarak değerlendiriyorum. Çünkü bu okullarımız eğer İnegöl’de olmasaydı, çocuklarımız İnegöl dışındaki okullarda eğitim göreceklerdi. Kaldı ki artık bizim aşağı yukarı her türde okulumuz var. Öğrencilerimiz burada eğitim görüyorlar. Ben ikinci dönemin İnegöl’deki eğitim camiasına ve Türk Milli Eğitimine hayırlı olmasını diliyorum. Bu dönemin sağlıklı, mutlu, başarılı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz. Biz de okul müdürlerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla beraber bu dönemi en iyi şekilde değerlendirerek toplantılar yapacağız. Dönemi en iyi şekilde sonlandıracağız” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07