TATİLE MERHABA

TATİLE MERHABA

2015-2016 eğitim öğretim yılı dün karnelerin verilmesiyle sona erdi. İlçemizdeki okullarda eğitim gören yaklaşık 60 bin öğrenci yaz tatiline merhaba dedi.

Programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katılım gösterdiler.

HER ŞEY NOT DEMEK DEĞİLDİR

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunması ile başlayan programın açılışında konuşan Vehbi Koç İlköğretim Okulu Müdürü Mevlüt Bilgin, ?Okulumuz 1999 yılında eğitim öğretime açılmış bir kurumdur. Kısa zamanlarda yakaladığı başarı ile ilçenin en önemlieğitim kurumlarından bir tanesi olmuştur. İlkokullar arasında öğrencisi en fazla olan eğitim kurumudur. Son yıllarda artan yoğun talep üzerine okulumuz öğrenci mevcudu sürekli artış gösteriyor. Son duruma göre 1740 öğrenci, 65 öğretmen, 8 yardımcı personel, 1 müdür ve 3 müdür yardımcısıyla eğitim sürecini sürdürüyor. Karnelerinizi bugün alacaksınız. Kiminiz sevinecek, kiminiz üzülecek. Bu yıldan ders alarak gelecek sene bu karnenizden daha iyisi için çalışmalısınız. Rakibiniz kendinizi olmalı. Her şey not demek değil. Öncelikli hedefimiz çevresine yararlı, devletine ve milletine bağlı, güzel ahlaklı, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine saygılı, kendisi ve çevresiyle barışık mutlu bir nesil yetiştirmektir. Sizleri böyle görmek istiyoruz. Velilerimiz, karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle karnelerini değerlendirirken çocuklarınızın kişiliklerini ve özgüvenlerini zedelemeyin. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Karne bir sonuçtur. Çocuklarınızı her haliyle sevin ve daha iyi olması için onlara rehberlik edin. Öğretmen arkadaşlarım, yorucu bir eğitim öğretim yılını tamamlıyoruz. Yapmış olduğunuz özverili çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, hepinize iyi tatiller diliyorum? dedi.

TATİLİ ÖĞRENEREK GEÇİRİN

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?2015-2016 eğitim öğretim yılını sonlandırıyoruz. İlçemizde eğitim adına herhangi önemli kayda değer bir sıkıntı yaşatmadan bizi bu eğitim öğretim yılının sonuna getiren Rabbime hamd ediyorum. Eğitim camiası olarak tüm çalışanlarımızla birlikte eğitim-öğretim yılı süresince öğrencilerimizin hem akademik başarılarını artırmak hem de onları çeşitli sosyal-kültürel faaliyetlerle birlikte yetiştirmek üzere elimizden gelen yoğun gayeyi sarf ettik. Aynı zamanda öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimizi öğrenerek vatanına, milletine uygun birer fertler olmalarına çaba sarf ettik. Eğitim sadece milli eğitimde görevli insanların tek başlarına halledecekleri bir mesele değildir. Hem eğitimcilerimize hem velilerimize büyük görevler düşüyor. Elimizden geldiği kadarıyla bir şeyler yapmaya çalıştık ve nihayetinde eğitim öğretim yılının sonuna geldiğimizde bir önceki yıla göre değerlendirme yapıyoruz. Bu yıl şimdiye kadar aldığımız veriler bunu gösteriyor. Hedefimiz bundan sonra daha iyi yerlere, daha iyi başarılara ulaşmaktır. Öğrencilerimizin yıl boyu içerisinde gösterdikleri emeklerin karşılığını bugün karnelerinde görecekler. Öğrencilerimiz çeşitli kademelerde kendi yaşlarına, bilgilerine, anlayışlarına göre gayret gösteriyorlar. İlçemizde bugün itibariyle örgün eğitimde 52 bin 71 öğrencimiz karne alacak. Açık lisemizle birlikte 58 bin 500 öğrencimiz var. Diğer öğrencilerimizin başarıları da sınavlarla ölçülmektedir. Bundan sonra öğrencilerimiz 3 aylık bir dinlenmeye çekilecekler. Bu süre içerisinde çocuklarımız hem dinlensinler hem de çeşitli kurs ve etkinliklere katılmak suretiyle bu 3 aylık süreyi değerlendirsinler. Öğrencilerimizin başarı durumları iyi değilse aşırı tepki göstermeyelim. Bundan sonra nasıl daha iyi olabilirin gayreti içerisinde olalım. Eğitim camiası olarak daha iyinin içerisinde olacağız. Öğretmenlerimiz de dinlenmeye çekilecekler. Öğrencilerimizin yetişmelerinde bilgi, beceri ve diğer etkinliklerde katkı sağlayan tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarıma, velilerime teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

KARNENİN İYİ OLMASI ÇOCUĞUN KALİTELİ OLACAĞI ANLAMINA GELMİYOR

Velilere hitap eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Hepiniz çok heyecanlısınız. Herkes çocuğunun derslerinin çok iyi olmasını ister. Bunlar çocuğunuzun çok ahlaklı, çok iyi, çok kaliteli insanlar olmasına yeterli değil. Derslerinin iyi olması bir çocuğun çok kaliteli olacağı anlamına gelmiyor. Memleketimizin bu kadar doktora, öğretmene ihtiyacı var. Türkiye´de şuan öğretmenlik okuyan 700 bin kişi var, 300 bin atama bekleyen öğretmen var, Türkiye´nin öğretmen açığı 80 bin.Çocuğunuz muhakkak mühendislik, öğretmenlik okuyacak amabu ülkenin çiftçiye de mobilyacıya da fabrikada çalışacak işçiye de ihtiyacı var. Anne-babalar olarak onların iyi bir hayat geçirmelerini istersiniz. Karnenin bir netice olmadığı, her şey olmadığı, her işi halleden bir unsur olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Öyle arkadaşlarımız oldu ki ilkokulda dersleri çok kötüydü fakat sonrasında kendilerini toparlayarak ciddi başarılara imza attılar.Sonradan kendini toparlayıp çok iyi üniversiteler kazanıp iyi yerlere gelen insanlar var. Onları kazanmak, kucaklamak, sahiplenmek ve bundan sonra başarılı olmaları adına elinizden geleni esirgemeyin? diye konuştu.

HİÇBİR NOT ÖĞRENCİDEN DAHA DEĞERLİ DEĞİLDİR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, ?Çocuklarımız bugün karne alıyorlar ve çok mutlular. Kocaman bir tatil onları bekliyor. Karne aldığımız günlerde bizler de çok sevinirdik. O uzun tatil günümüz öğrencileri gibi bizleri de çok sevindirirdi. Yaz tatilinde oynayabildiğinizi kadar oynayın, canınız çektiğince oynayın. Sevgili anne-babalar. Çocuklarınızın performanslarını karnelerinde göreceksiniz. Evlatlarımızın çok büyük çoğunluğu sizlere güzel karnelerle gelecekler. Ama bazen ne kadar çalışsa da performansları eksik kalabilen öğrencilerimiz de muhakkak var. Hayatın realitesi içerisinde bu da var. Bazı öğrenci ve velilerimiz bugünkü sonuçlardan çok memnun olmayabilirler. O velilere yönelik olarak söylemek istiyorum ki hiçbir not öğrencilerin kendisinden daha değerli değildir. Eğer başarısızlık varsa nedenleri düşünülür ve onları tedavi edici konuşmalar yapılır? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi. Son olarak ise protokol üyeleri tarafından öğrencilere karneleri takdim edildi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00