TAYAN, ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

TAYAN, ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Yenişehir'de çiftçinin ve Mardin'den gelen mevsimlik işçilerin sorunlarını dinledi.

Beraberindeki CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ve ilçe yöneticileriyle birlikte biber tarlasında tarla sahibinin ve işçilerin sıkıntılarını dinleyen Tayan, Yenişehir’in acil ihtiyaçlarının başında gelen Hal Projesi’nin bir an evvel gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Tayan, “Üretici ile tüketicinin arasındaki ilişkinin düzenli ve adil olması gerekiyor. Bu da Haller Yasası çerçevesinde yapılacak Yenişehir Hali’yle mümkün olabilir” dedi.

BU GİDİŞ TÜRKİYE’Yİ AÇLIĞA SÜRÜKLEYECEK

Üreticiden çok ucuza alınan ürünün tüketiciye pahalıya ulaştığını ve aracıların çeşitli piyasa oyunlarıyla üreticiyi de tüketiciyi de mağdur ettiğine dikkat çeken Tayan, ayrıca iklim şartlarının kötü gelişmesinin sonuçlarının TARSİM uygulamalarıyla telafi edilemediğini üreticiden dinleyerek, bu konuda şikâyetlerin arttığını dile getirdi. Tayan, “Bu yıl kötü hava şartlarından ve tarım girdilerinin pahalı olmasından dolayı piyasa kötü geçti. Buğday hasadı baştan sona zararla sonuçlandı. Biber piyasasının da kötü geçtiğini yerinde tespit ettik. Sulama bedellerinin yüksek oluşu, gübre ve mazot fiyatlarındaki artış üreticiyi mutsuz etmiştir. Yenişehir’de köylü toprağını kaça kaça satıyor. Bu gidiş Türkiye’yi açlığa sürükleyecektir” ifadelerini kullandı.

MEVSİMLİK İŞÇİLER TAYAN’A DERT YANDILAR

Mardin’den gelen mevsimlik işçilerin sorunlarını dinleyen Tayan’a kadın işçiler; “Ücretlerimiz tatminkâr değil, barınma yerlerimiz sağlıklı değil” diye dert yandılar.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50