www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

T.C. NEDEN KALKTI

T.C. NEDEN KALKTI

Ziraat Bankası İnegöl Şubesi´nin tabelasında T.C. ibaresinin kaldırılması tepkiye yol açtı. Sosyal medyada başlayan tepkilerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Başkanlığı´ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Tadilat sonrası tabelasındaki Türkiye Cumhuriyeti anlamını taşıyan TC. İbaresini kaldıran Ziraat Bankası´na CHP İlçe Başkanlığından sert açıklama geldi.

CHP İnegöl Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada  "Ziraat Bankasının 2013 yıldan bu yana şube tabelalarından T.C ibaresini kaldırmasının gerekçesini öğrenmek için ısrarla önerge veren CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran´a Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından ilgi çekici bir yanıt verilmişti. Babacan, T.C. ibaresinin Ziraat Bankası´ndan tamamen kaldırılmadığını yazışmalarda kullanıldığını ancak, ?ticari işletme isminin müşteri belleğinde uzun süre kalması ve unutulmaması için uzun olan ticari unvanlarını amblem ve logolarında kısaltarak kullanıldığını? savunmuştu. Logodan kalkmaz çünkü patentli ancak logodaki de zaten belli belirsiz ve elbette ki yetersiz. Ayrıca yıllardır bellekte kalmış kalabilmiş bir isim iki harf ile mi bellekten silinecektir? Yoksa asıl amaç bürokraside T.C. tekrarlarını engelleyerek belleklerden Türkiye Cumhuriyeti´ni silmek midir? Buradan bir kez daha bilinmesini isteriz ki;2013 yılında adına çözüm süreci dedikleri zamanda ; CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, konuyu Meclis´in gündemine  taşıdı. Topal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun yazılı olarak cevaplaması istemiyle TBMM´ye bir soru önergesi verdi. Topal önergesinde, ?Türkiye Cumhuriyeti´nin her köşesinde kasabasından köyüne, mezrasından beldesine vatandaşlarına hizmet veren bu kurumun tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti´nin kısaltması olan ?T.C.´ ibaresinin kaldırılması düşündürücü ve üzücüdür? dedi. Topal, Bakanlığın kendisine henüz cevap vermediğini söyledi. Ziraat Bankası da adının önünde bulunan ?Türkiye Cumhuriyeti? ibaresini kaldırdı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın kuruluşunun 125. yılına dünyanın her yerinde kolaylıkla kullanılacak bir logo ve isimle girmek istediklerini söylemişti. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, Ziraat Bankasına dilekçe yağmuruna tutarak, logodan T.C.´nin neden kalktığını sordu. Banka dilekçelere şöyle cevap verdi: ?Yapılan değişiklik yazı kısmındaki modernizasyondan ibarettir. Bu değişim ile amblem logonun kullanıldığı mecralarda etkinliğinin ve farkındalığının artırılması amaçlanmıştır" diyerek birkaç banka şubesine TC yazısını tekrar yazarak konuyu geçiştirdiler. 2018 yılına geldiğimizde ise bizler CHP İnegöl İlçe Başkanlığı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İnegöl Şubesinin yenilenme çalışmalarını ilk günden itibaren takip ettik. Son olarak tadilatın ardından bankanın tabelasının asıldığını ancak tıpkı 2013 yılında olduğu gibi tabelasında TC yazısı olmadan asıldığını görüyoruz.Bu konuda kasım ayında İYİ Parti Milletvekillerinin TBMM ?de vermiş olduğu 15.11.2018 ve 10-42 nolu TC önergesine tekrardan Cumhuriyet Halk Partisi adına  evet diyerek desteğimiz verdik.Önergenin CHP ve İYİ Parti´nin  ?Evet´, HDP ve MHP´nin  çekimser, AKP?nin ret oylarıyla reddedilmesini kamuoyuna nasıl anlatacaklarını merak ediyoruz.Tüm İnegöl halkına duyurumuzdur"  ifadelerini kullanıldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00