www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tecavüze ağır cezalar gelmeli

Tecavüze ağır cezalar gelmeli

CHP İlçe Sekreteri Yasemin Soydan, ?Kadına, hayvana, çocuğa tecavüze en ağır cezalar gelmedikçe, bu hasta ruhlar özel bir hapishanede en ağır şekilde ömür boyu müebbet cezası almadıkça içimiz rahat etmeyecektir? dedi.

Son günlerde yaşanan çocuk istismarı ve cinayetlerle ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe SekreteriYasemin Soydan, ?Ne Eylül,ne Leyla ne ilk ne de son?Çünkü sadece konuşuyoruz. Çözüm için bilimsel verilere dayanan önergeler ise meclisten geçirilmeyip reddediliyor. Peki, ne olacak bu tecavüz edilerek öldürülen çocuklar? Ne olacak bu sokaklarda gezen hasta ruhlar?Eğitim dedik olmadı. Adil yargılama dedik olmadı. Sebep gericilik, bu söylemler sakıncalı dedik olmadı.Çocuk yaştakileri hedef alan sapık söylemler oy uğruna iktidar tarafından korundu, kollandı.Hatta Bakanlar tarafından ?bir kereden bir şey olmaz´ ya da ?küçüğün rızası´ gibi yoz söylemlerle pekiştirildi.Halk tepkili ve endişeli fakat nedense bir şeyler yapılması konusunda hep muhalefete talep geliyor ya da iktidara da geliyor da onlar görmezden geliyor. Biz de endişeliyiz,boğazımız düğümlü,öfke ve nefret doluyuz.Kadına, hayvana,çocuğa tecavüze en ağır cezalar gelmedikçe, bu hasta ruhlar özel bir hapishanede en ağır şekilde ömür boyu müebbet cezası almadıkça içimiz rahat etmeyecektir.?

 

BÜYÜK AYIP

?Bakınız Türkiye olarak, dünyada çocuk tecavüzü oranında Güney Afrika ve Bangladeş´ten sonra 3. sıradayız. Bu çok büyük bir ayıptır. Ahlak seviyemizi gösterir ki böyle olmamalıdır. Gelişmiş ülkeler bu konuyu araştırıp çeşitli çözümler ile vakaları en aza indirmektedir.Vakaların gelişimi genelde aynı seyretmekte olduğundan tespiti de aslında kolay olabilmektedir.Tüm yapılması gereken özel bir araştırma birimi kurulup profesyonelleşme sağlanmasındadır.Bu sayede hayvan ve çocuk pornosu izleyenlerin takibi çok kolay yapılabilir.Son olaylardan birinde iki kez hayvana tecavüzü tespit edilen sanığın salıverilmesinden kaynaklı çocuk tecavüzü olayı gerçekleşmiştir. Demek ki hayvan tecavüzü ceza almalı ki çocuğa dokunamasın. Hatta bu kişi kendi kızları olan bir adam... Baba olmuş bir adamın bile bunu yapabilmesi ihtimali söz konusu iken neyi tartışıyoruz? Tedavi edilemeyen bir ruh hastalığından bahsediliyorken salıvermek veya müebbetten az ceza vermek bu olaylara çanak tutmaktır.Önce iktidar bu sorumluluğu hissetmeli ve duyarlı olmalıdır.Tüm partilerin uzlaşmasına karşın koltukları uğruna istismar düzenlemesini görüşmeden seçim kararı alıp meclisi kapatanlar da artık oturup bu ülkenin çocuklarının geleceğini düşünmelidir.Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak çocuk, kadın,hayvan, insan, taciz, tecavüz ve cinayetlerine mecliste yapılabilecek kanun tekliflerine her türlü destek vermeye hazır olduğumuzu belirterek, tek temennimizin bu cinayetlerin son bulması olduğunu bir kez daha belirtiyoruz.Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi ?vatanı korumak, çocukları korumakla başlar´ diyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25