?TEK UMUTLARI TÜRKİYE?

?TEK UMUTLARI TÜRKİYE?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İHH Bursa ve İnegöl temsilcileri ile işadamlarından oluşan 9 kişilik heyetle Pakistan´a gitti. Heyetle birlikte yetimhaneleri ve okulları ziyaret eden Başkan Aktaş, Pakistan´daki çocukların tek umutlarının Türkiye olduğu

İHH Bursa Şubesinin öncülük ettiği ziyarete Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, İHH İnegöl Temsilcisi İlhan Tatlı ile işadamları Bedri Huy, Halil Şekerci, Mustafa Aksakaloğlu ve Serdar Özçömlekçi´nin yer aldığı 9 kişilik heyet Pakistan´a gitti. Burada İHH ile İHH´nın Pakistan´daki partner kuruluşu olan Khubaib Foundation Vakfının faaliyetlerini yerince inceleyen heyet, bölgedeki yetim çocuklarla da bir araya gelip onlarla birlikte vakit geçirdi.

İSLAMABAD BELEDİYE BAŞKANI İLE YEMEKTE BULUŞTULAR

Amacı bölgedeki yetim çalışmalarını yerinde görmek ve yapılabilecek yardım faaliyetleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak olan gezinin ilk gününde, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İHH temsilcileri ve işadamlarının yer aldığı heyet İslamabad Belediye Başkanı SheikhAnser Aziz´i ziyaret etti. İslamabad´ın yeni seçilmiş Belediye Başkanı olan Aziz ile Başkan Aktaş ve beraberindeki heyet akşam yemeğinde bir araya geldi. Yetim çalışmaları başta olmak üzere farklı konularda istişarelerin yapıldığı yemek sonrası karşılıklı hediye takdimi yapılırken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş İslamabad Belediye Başkanı SheikhAnser Aziz´i İnegöl´e davet etti

1250 YETİMLE KUCAKLAŞTILAR

Pakistan ziyaretinin ikinci ve üçüncü gününde ise bölgedeki yetim çocuklarla ilgili faaliyetlerini sürdüren İHH ile partner kuruluşu KhubaibFoundation´ın çalışmaları yerinde görüldü. Pakistan ziyareti boyunca Başkan Alinur Aktaş ile beraberindeki heyete eşlik eden Khubaib Foundation Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Ahmet Khan´ın nezaretinde 4 yetimhane ve bin 250 yetim çocukla kucaklaşan heyet, bölgedeki okulları da gezerek çocukların eğitimleriyle ilgili durumu bizzat yerinde inceleme fırsatı buldu. Yetim sayısının oldukça yüksek olduğu Pakistan´daki içler acısı durum karşısında duygu dolu anlar yaşayan heyet, özellikle eğitim ve barınma konularında eksiğin büyük önem taşıdığını gördü. Yaptıkları yetim ziyaretleri sırasında çeşitli hediyelerle birlikte çocuklara oyuncaklar ve kırtasiye setleri de hediye eden heyet, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Pakistanlı yetim çocukların bu hediyeler karşısındaki mutluluğu ve coşkusunu onlarla sohbet ederek paylaştı.

Yapılan yetimhane ve okul ziyaretleri sırasında yetim çocuklarla saatlerce süren sıcak ve samimi sohbetler gerçekleştiren heyet, buradaki durumun vahametini de görerek yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Bursalı işadamlarının Pakistan´da yaptırdığı Emir Sultan Yetimhanesinden etkilenen İnegöl Heyeti ve Başkan Aktaş İnegöl adına da Pakistan´da bir yetimhane yaptırılabilmesi için İnegöl´e döndüklerinde çeşitli temaslarda bulanacaklar.

Pakistan ziyareti sonunda bölgedeki yetim çocukların yaşam şartları ile yaşadıkları sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ciddi sayıda yetimin bulunduğu bölgenin yardımsever Türk halkının desteğine muhtaç olduğunu söyledi. Zorlu yaşam şartlarıyla mücadele eden yetim çocuklara yardım eli uzatmak için neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Aktaş, ? İHH özellikle yurtdışında gerçekten çok ciddi ve güzel çalışmalara imza atıyor. Neredeyse Dünyanın neresinde yardıma ihtiyacı olan biri varda İHH orada. Güzel çalışmalarından dolayı gurur duyuyoruz. Bu ziyaret vesilesi ile yapılan çalışmaları yerinde görmek istedik. Amacımız sadece İHH ve partner kuruluşu KhubaibFoundation´ın çalışmalarını görmek değildi. Bir yandan da buradaki yetim çocuklar için neler yapabilirizi istişare ettik. Yerel yöneticiler ve yardım faaliyetlerini yürüten vakıfların yöneticileri ile fikir alışverişinde bulunduk. Durum gerçekten çok vahim. Yetim sayısı ciddi derecede yüksek ve bu çocukların tek umudu Türkiye? dedi.

Ülkemizde de yetim çocuklar bulunduğunu ancak bu durumun Pakistan´a yapılacak yardıma mani olmayacağını vurgulayan Aktaş, ?Ülkemizde de yetim çocuklarımız var. Biz kendi memleketimizdeki yetim çocuklara hükümetimiz başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarımız aracılığıyla yardımlarda bulunuyoruz. Pakistan´da ve diğer İslam coğrafyası başta olmak üzere birçok noktada bir ekmeğe muhtaç olan çocukları da görmezden gelemeyiz. Bu manada bizler Bursalı hayırsever işadamlarımızın yaptığı Emir Sultan Yetimhanesini gördük ve bir benzerini biz de buradaki yetim çocuklara nasıl kazandırabilirizi düşünmeye başladık. Yetim çocukların özellikle barınma ve eğitim konusunda yardıma ihtiyaçları olduğunu tespit ettik? dedi.

 

Haber veFotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54