TEK VÜCUT OLALIM

TEK VÜCUT OLALIM

Başarılı mobilya firmalarının ödüllendirildiği programda konuşan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl mobilyasının tek vücut olması halinde çok daha başarılı olacağını söyledi.

 

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından geçtiğimiz Pazartesi akşamı Hotel Angelacoma´da üyelerine yönelik olarak bir iftar programı gerçekleştirildi. Programa; İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ve yönetim kurulu ile üyelerinin yanı sıra Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İTSO Başkanı Metin Anıl, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

İŞGÜCÜ İNEGÖL´E KAZANDIRILACAK

Program esnasında bir konuşma yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. 5 ay önce İMOS yönetim kurulu görevini devraldık. Oldukça tempolu bir süreç geçirdik. Tasarım merkezi açılışı ve öğrencilerin işe başlamasını sağladık ve program aynı hızla devam ediyor. Öğrencilerimiz tasarımlarını ortaya çıkartmaya başladılar. İhtiyacı olan firmalarımız bu tasarımlardan faydalanabilirler. Ardından MOSFED üyeliğimiz gerçekleşti ve orada da faaliyetlerimiz devam ediyor. İMOS olarak en büyük eksiklerimizden birisi kalifiye eleman eksikliğidir. Bununla ilgili Halk Eğitim Merkezi´nde ve Hacer Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü´nde çalışmalarımız sürüyor. Buralarda mobilya bölümünde İnegöl´e yeni elemanlar yetişecek. Bu konuda tüm mobilyacıların önem göstermesini rica ediyoruz. Bunun yanı sıra Bursa Kültür Üniversitesi ile bir sözleşme imzaladık ve artı işgücünü İnegöl´e kazandıracağız? dedi.

TEK VÜCUT OLURSAK DAHA BAŞARILI OLURUZ

İMOS´un İnegöl´deki en önemli sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olduğu bilinci ile yönetime geldiklerini ifade eden Yavuz Uğurdağ, ?Aynı şekilde mobilya sektörü de İnegöl için hayati önem taşıyor. Mobilya sektörü bu bilinçle yönetilmelidir. Bunun içinde birlik ve beraberliğimizi sağlayıp vizyonumuzu ortaya koymalıyız. Firma bazında önemli markalar çıkartmamız lazım. Önemli ilerlemeler kaydeden firmalarımız var. Ama unutmayalım ki İnegöl mobilyası tek vücut olduğunda daha başarılı olabiliyor. Bizim amacımız İnegöl mobilyasını tek vücut halinde yurtiçi ve yurtdışında önemli noktalara getirmektir. Firmaların mağazalarında değişikliğe gittiğinde akıllarına ilk önce İnegöl gelmelidir. Bu bilinci oluşturmalıyız. Bunu önümüzdeki yıllarda dünya çapına da yaymalıyız. Biz dernek olarak eğitimler ve seminerler yapacağız ama Türkiye´ye daha çabuk yayılmak ve dünyaya daha hızlı açılma çalışmaları yapmalıyız. Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz? şeklinde konuştu.

TÜRKİYE´NİN EN MODERNİ OLACAK

Konuşmasının devamında Mobiliyum AVM´yi değerlendiren Uğurdağ, ?Bu yatırım İnegöl´e çok büyük katkı sağlayıp vizyon katacaktır. Bu projeyi ortaya koyan Haluk Özbek, Şefik Akyol, Zeki Kavaz ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Çok büyük bir proje ortaya çıktılar. Bu projenin tanıtımı ve devamının sağlanmasında İMOS olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 2. OSB hızla ilerliyor, anayoldaki mağazalarımız hızla ilerliyor. Bizler artık bunu taçlandırmamız lazım diyoruz. Bu kapsamda MODEF´in daha verimli, daha profesyonel şekilde hizmet ortaya koyması gerekiyor. Mevcut yerimizde fuarımız devam ediyor ancak bir an önce yeni yerde, daha büyük ve modern bir alanda MODEF yatırımlarına başlamalıdır. Bizler İMOS olarak MODEF ile görüşmelerimize devam ediyoruz. Ortak bir noktaya gelerek MODEF´in İMOS´a devrini sağlamaya çalışıyoruz. İyi niyetle bir yere varmaya çalışıyoruz. En kısa sürede neticeye ulaşıp MODEF´i yeni yerinde, Türkiye´nin en modern binasında hayata geçirip ilerlemeye devam edeceğiz? diye konuştu.

TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜK İTİCİ GÜCÜSÜNÜZ

Ülkenin 12 buçuk yıl tek başına iktidarlar ile yönetildiğini ve bunun bereketinin görüldüğünü aktaran AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ?Ekonomimiz ve milli gelirimiz arttı. İhracatımız AK Parti döneminde 4 katına ulaştı. Birçok alanda yatırımlar yapıldı. Türkiye hiç tanışmadığı sektörler ile tanıştı. Çok ciddi inanmışlık ile 2023 hedefini koydu. Bu süreçte en büyük güç işadamları, yani sizler oldunuz. Ben Türkiye´nin en büyük itici gücü olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Ancak 7 Haziran tarihinde yapılan seçimde halkımız yeni bir yapı ortaya çıkarttı ve AK Parti´yi tek başına iktidara getirmedi. Halkımız AK Parti´ye yine Türkiye´nin en büyük partisi unvanını verirken, koalisyonlarla idare edilmek istiyorum anlayışını sandıkta beyan etti. Önümüzdeki günlerde hükümet kurma süreci başlayacak. Hükümet kurulamazsa yeniden seçim yapılacak. Ancak AK Parti kendisine verilen görevi yerine getirmek, yani hükümeti kurmak için elinden geleni yapacak. 2023 hedefine ilerlerken kendisine destek veren işadamlarının önünü tıkamamak adına gerekeni yapacak. Bu siyaset ve siyasette satranç gibidir. Siyaset hamleleri bize önümüzdeki günlerde kendisini gösterecek. Bizim hedefimiz AK Parti´nin hedeflediği projeler ile hükümet kurmasına diğer partilerinde destek vermesidir. Müşterek bir koalisyon hükümeti oluşturularak Türkiye´nin büyümeye devam eden ivmesi hızla sürmelidir? dedi.

CESARET VE YÜREK İSTER

Gerçekleştirilen programa katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Şahin, ?Sizlerin heyecanını gördükçe ben de heyecanlanıyorum. Çünkü ihracat ve üretim yapmak, istihdam oluşturmak herkesin harcı değildir. Cesaret ve yürek ister. Bu yüreği sizde gördüğüm için sizi bir kez daha kutluyor, İnegöl´e ve İnegöllü işadamlarına yeni dönemde başarılar diliyorum? dedi.

BAŞARILI FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından, İTSO 2014 verilerine göre belirlenen firmalara farklı alanlarda ödüller verilmesi ile program son buldu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22