"TEK SEBEP ÜCRETLERİN YETERSİZ OLMASI"

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, danışma kurulu toplantısında yaşanan tartışmalara değinerek, tek derdinin köylerdeki taşımalı sistemde öğrenci taşıyan servisçilerin, ücretlerinin makul olmadığını anlatmak olduğunu söyledi.

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısında yaptığı çarpıcı açıklamalarına netlik kazandırdı. Korkmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Kocaağa ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, tek derdinin köylerdeki taşımalı sistemde öğrenci taşıyan servisçilerin ücretlerinin makul olmadığını anlatmak olduğunu söylerken, bu şoför esnafının daha iyi hizmet vermesi için ücretlerin yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı. Zor şartlarda köylerden merkezdeki okullara öğrenci taşındığını kaydeden Korkmaz, olası bir kaza veya aksaklık yaşandığında bu sorumluluğun altından kimsenin kalkamayacağını ve böyle bir durumda herkesin canının acıyacağını söyledi.

Korkmaz, danışma kurulu toplantısında yaptığı konuşmada tek amacının bir  eksikliği ve mağduriyeti gidermek olduğunu ifade ederek, “Köylerden merkezdeki okullara yapılan taşımacılık sistemi, İnegöl’ün fizyolojik yapısına göre dağ köylerinden aşağı beldelere okulu olan köylere yapılmakta. Kış şartlarında bu araçlarımız, şoförlerimiz erken saatte kalkarak, köy yolları kapalı dahi olsa yolları kendi çabalarıyla açarak bu öğrencilerimizin okuması için büyük çaba sarf ediyorlar. Kendilerine Şoförler Odası Başkanı olarak yönetim kurulum adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Benim kesinlikle onların şahsiyetiyle veya başka bir kurumun şahsiyetiyle ilgili her hangi bir sorunum yok. Ben sadece burada şoförlük yapan esnaflarımızın şartlarının daha da iyileştirilmesi konusunda serzenişlerimi dile getirdim” dedi.

Korkmaz, artık köylerden servis çekilmeyecek mi gibi sorularla karşılaştığını ifade ederek, “Bazı köylerden gelen arkadaşlarımız aradı, köylerden gelen araçlar bundan sonra yolcu getirmeyecekmiş gibi duyumlar aldığını söyledi. Kesinlikle böyle bir şey yok. Buradaki yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. O gün bilgilendirme toplantısında 9. sınıflarla yapılacak ihalede S plakası ve Belediye güzergâh belgesi istendi. Neden diyeceksiniz, Belediyenin böyle bir talebi oldu. Çünkü ilçemizdeki okullara bu servisler getirecekti. İlçemizdeki okullarda da S plaka ve Belediye güzergâh belgesi zorunluluğu normal araçlara olduğu gibi o araçlara da oldu. Fakat diğer taşımalı sistemdeki araçlarımızda bu zorunluluk yok. Çünkü köyden köye götürdükleri için zaten hepsi ticari amaçla çalışıyor, şu anda gördüğümüz kadarıyla modelleri de tutuyor. Milli eğitimde modellerinin tutmasıyla ilgili yazılarını ihale yaparken yazmış. Benim bütün serzenişim bir aksaklığa sebebiyet vermemek için, onun için bu açıklamayı yağma ihtiyacı hissettim. Kesinlikle köylerden yolcu taşıyan arkadaşlarımız bu işin en zor, en sıkıntılı tarafını görüyorlar. Ben bu araçlarımızın daha bakımlı olmasını, daha güvenli olmasını istiyorum. Bir aksaklık yaşanırsa hepimizin canı acır. Ben başımıza böyle bir şey gelmemesi için böyle bir açıklamada bulundum. Köylerdeki taşımalı sistemdeki ücretlerin biraz daha iyileştirilmesini istiyorum” dedi.

 Korkmaz, ücretlerin iyileştirilmesi konusunda çalışmaların yapılmasını isterken, bu iyileştirmenin araçların bakımları için olduğunu da özellikle vurguladı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07