TEK YUMRUK OLMAZSAK SÖZÜMÜZ GEÇMEZ

TEK YUMRUK OLMAZSAK SÖZÜMÜZ GEÇMEZ

İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği, dayanışma yemeğinde konuşan Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, “Her zaman her yerde olduğu gibi muhtarlarımızın içerisinde de birliğin ve beraberliğin sağlanması gerekiyo

İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği, Özcan Tarım sponsorluğunda önceki akşam İmren Izgara’da düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu yemeğe İnegöl protokolü de katılarak muhtarlara destek verdiler.

HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ HİZMET İSTENİYOR

Yemek sonrası bir konuşma yapan Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Salim Altun, 15 aydan beri İnegöl Muhtarlar Birliği Derneğinin Başkanlığını yaptığını belirterek; “Her zaman tarafsız olarak birleştirici ve bütünleştirici çalışmalar yaparak, köy ve mahalle muhtarlarımıza yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte hizmet ettik. Bizim muhtar arkadaşlar olarak tek hedefimiz, köyümüze ve mahallemize hizmet etmektir. Bunun dışında başka bir düşüncemiz yoktur. Bütün seçmenlerimiz iyi bilmektedir ki, son yıllarda güzel hizmetler yapılmaktadır. Ancak gelişen ve büyüyen İnegöl’ümüzde her geçen gün daha iyisi, daha güzeli istenmektedir. Bundan dolayı köylerimizin günün şartlarına uygun hizmet alması, halkımız tarafından istenmektedir. Biz muhtarlar bu isteklerin daha çabuk ve daha kaliteli olması için çaba sarf etmekteyiz. Günümüzde yavaş yavaş şehirden köye göçün başladığını görmekteyiz. Bundan dolayı köylerimizin daha da büyümesi ve gelişmesi için köy yollarımızın onarılması, sulama sularımızın bütün köylerde yapılması, çok eskiden yapılan içme suyu depolarının yenilenmesi veya onarılması, köyde yaşayan insanların geçimlerinin sağlanması için hayvancılık ve tarımla ilgili yapılan çalışmaların devletimiz tarafından desteklenmesini istiyoruz. Eğer desteklenirse şehirdeki hemşerilerimiz köylerine dönecekler ve köylerimiz bu sayede gelişecektir” dedi.

TEK YUMRUK OLMAZSAK SÖZÜMÜZ GEÇMEZ

Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu ise, “Her zaman her yerde olduğu gibi muhtarlarımızın içerisinde de birliğin ve beraberliğin sağlanması gerekiyor. Çünkü bir yumruk olmazsanız hiçbir yerde sözünüz geçmez. Onun için birlik ve beraberliğin özel anlamı vardır. İnegöl’ümüzdeki bütün muhtarlarımızın bir çatı altında toplanmasını, özellikle federasyon merkezi olarak bekliyoruz. Türkiye’de 52 bin 983 muhtar var. Tabi muhtelif dernekler var. Ama biz 2 sene önce kurulmamıza rağmen bugün Türkiye’nin ücra köşelerine dahi ulaşmış bulunmaktayız. Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu olarak, muhtarlarımızın saygınlığını ve konumunu hükümete karşı ortaya koyduk. Muhtarlarımız için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

BURSA’DA 700 KÖY MUHTARI BEKLİYOR, PROJELERİ TAKİP ETMENİZ LAZIM

Birlik ve beraberliğin gerçekten önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bu tür birlik beraberliğin her alanda sağlanması gerektiğine vurgu yaparak; “Bu organizasyon bu anlamda çok daha manalı diye düşünüyorum. İnegöl, gerçekten yerin altıyla, üstüyle bereketli bir şehir. Yani burası Osmanlı’ya mekan teşkil etmiş. Her ne kadar Osmanlı’ya başkentlik etmese de, o büyük kuruluşa şahitlik etmiş çok önemli bir coğrafya. 4 tane beldesi, 91 tane köyüyle 230 bin toplam nüfusuyla, tarımıyla, sanayisiyle, ticaretiyle, güler yüzlü insanlarıyla gerçekten çok farklı bir yer. Ama bu farklılığı daha ileriye götürmekte açıkçası sizlerin elinde. O yüzden muhtarından, belediye başkanına, kaymakamından diğer bürokratlarına, yöneticilerine varana kadar herkesin üzerine düşen paylar var. Muhtarlarımızın kısıtlı imkânlara rağmen büyük bir gayret içerisinde olduklarını görüyorum. Ama tabi şunu da ifade etmek istiyorum, takip etmek gerekiyor. İşi saldım çayıra mevlam kayıra olur diye beklerseniz, Bursa’nın 700 civarında köyü var, hepsi bekliyor. Projeleri takip etmeniz, peşinde koşmanız gerekiyor. Başkanımız Bekir Kahyaoğlu da söyledi. Bu fedakârlığın bir karşılığı da olması lazım. Güzel şeyler yapıldı, ancak daha da yapılması lazım” şeklinde konuştu.

MUHTARLARIMIZ HEP FEDAKARLIK YAPTI

Konuşmasında muhtarların en yakın mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Kaymakam Aziz İnci de “Muhtarlar, bizim aynı zamanda istişare ettiğimiz, danıştığımız insanlardır. Muhtarlara biz güveniyoruz. Güvenmek zorundayız. Verdikleri bilgilere de itibar etmek zorundayız. Zaten vatandaş muhtarına güveniyor ki, onu seçiyor. Kendisini temsil etme yetkisi veriyor. Bu önemlidir. Türkiye’de muhtarların durumunda olan çok az meslek grubu var. Devlet, memurunu, amirine maaş verir. Yetki ve sorumluluk verir. Ama muhtara, sorumluluk veriyoruz, ancak bazen yetki vermiyoruz. Muhtarlarımız hep fedakârlık yapmıştır. O yüzden biz onların yaptığı işe saygı duyuyoruz. Ama umuyorum ki, son zamanlarda bu konu gelişti. TBMM’de çıkacak olan bir kanun var. İnşallah o kanun çıkar. Köy muhtarlarımıza da, mahalle muhtarlarımıza da hak ettikleri, bekledikleri hem yetkiler hem de sosyal haklar verilir. Bunu bekliyoruz ve umuyoruz” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07