www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tek aday olsaydı...

Tek aday olsaydı...

CHP İlçe Başkanı Engin Başar, İnegöl'den çıkan Milletvekili aday adayı sayısının fazlalığını zenginlik olarak değerlendirirken; Aday adayı sayımız 4 değil de, 1 ya da 2 olsaydı listede ilk 5'te yer alırdık” dedi.

CHP tarafından geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen ve Bursa'da 102 sandıkta gidilen önseçimde sonuçlar belli oldu. Açılan 102 sandıktan çıkan sonuçlara göre ilk sırayı Dr. Ceyhun İrgil aldı. İrgil`i, Prof. Dr. Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu izledi. İnegöl için oluşan tablo ise pek iç açıcı olmadı. İnegöl'den aday adayı olan isimler arasında 4796 oy ile 16. Sırada bulunan Erkan Dönmez başı çekerken, Turhan Neşe 29., Zemci Şahin 32. ve Abdullah Büyükışıklar 40. sırada yer aldılar. İnegöl'de 1800 üye oy kullanırken İnegöllü aday adaylarının aldığı oyların toplamı 12 bin 72 oldu. Oluşan bu görüntü ise; İnegöl'den tek isim çıkmaydı sıralamadaki yeri ne olurdu?” sorusunu akıllara getirdi.

 SEÇMENLER BİLİNÇLİ OY KULLANMIŞLAR

Parti binasında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Engin Başar, Önseçimde yüzde 60'ın üzerinde katılım oldu. Bundan dolayı tüm CHP'lilere teşekkür ediyorum. Bu bir demokrasi şöleniydi. Bazı sorunlardan dolayı üyelerimizin tümüne ulaşılmadı ve bu yüzden yüzde 60'larda kaldı, daha fazla olabilirdi. İnegöl için seçilebilir bir sırada aday çıkaramadığımız için üzgünüz. Bunun çeşitli nedenleri var. Parti içerisinde özeleştirilerimizi yapacağız. Bursa genelinde yapılan seçimde sıraya giren arkadaşlardaki dağılıma baktığımız zaman seçmenimizin çok bilinçli bir oy kullandığını görüyoruz. Kadınlardan,  gençlerden, eski partililerden, daha önce il başkanlığı yapmış arkadaşımızdan oluşuyor. Gençliğin ve kadının daha çok olduğunu görüyoruz. Bu yüzden tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki İnegöl'den bir adayımız seçilebilir bir sırada olsun fakat olmadı, bunun da üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

 ADAY SAYISI AZ OLSAYDI İLK 5'E GİRERDİK

İnegöl'deki aday fazlalığının kendilerine ne gibi bir durum yaşattığının sorulması üzerine konuşan Başar, Aday çokluğumuz zenginliğimizdir, ancak bunların birlikte hareket edememesi gibi bir sıkıntı da yaşadık. Bize buranın oyları yetmiyor, Bursa'nın oyları da belirleyici oluyor. Aday 4 tane olunca Bursa'dan gelen oylar da bu 4 adaya dağılınca böyle bir sonuç çıkıyor. Eğer 1-2 tane adayımız olmuş olsaydı, oylar ne kadar dağılırsa dağılsın, adaylarımıza gelen oyları hesapladığımızda mutlaka biri ilk 4- 5'e girerdi. Ülkemiz için hayırlı olsun. Üyelerimizle ilk önseçimi yaşadık. Üyelerimizin bilinçli oy kullandıkları da ortada. Aynı zamanda bundan sonraki seçimler için İnegöl'de 4 adaya birleşin çağrısını vermiş oluyor, bundan sonraki seçimlerde birlik olun mesajını vermiş oldu. Her seçimin değerlendirilmesi lazım. Bunu arkadaşlarımızla, aday adaylarımızla, yönetimimizle, üyelerimizle bundan sonraki örgüt toplantısında ele alacağız. Yönetim dâhil, başkan dâhil, aday adaylarımız dâhil hepimiz hem eleştirimizi hem özeleştirimizi yapacağız. Nerede yanlış yaptığımızı bularak bir dahaki seçime ona göre hazırlanacağız” şeklinde konuştu.

 ÖNSEÇİM ÖNCESİ ÖNSEÇİM

İnegöl ilçe teşkilatı olarak bir dahaki önseçimlerde öncelikle kendi içlerinde bir önseçime gitme düşüncelerinin olduğu belirten Başar, İnegöl'ün CHP'li Milletvekilleri ile hiç temsil edilmediğini biliyoruz. Bu sonuç ortaya çıktıktan sonra tabloya bakıldığında önce İnegöl'de hangi adayımızı milletvekili olarak görmek istiyorsunuz diyerek bir önseçim yapılırsa, esas önseçimlere tek yürek olarak gidersek mutlaka bir milletvekili çıkarırız” dedi.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36