www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TEK ÇARE; ERKEN TANI VE EĞİTİM

TEK ÇARE; ERKEN TANI VE EĞİTİM

Nene Hatun Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan Başkan Alinur Aktaş; Bugün Dünya Otizm Farkındalık Günü. Nene Hatun Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğrencilerimiz bu güne dikkat çekmek için bir yürüyüş düzenledi ve akabinde bizi ziyaret ettiler. Birleşmiş Milletler tarafından deklare edilen 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları ve kampanyalar yapılmakta, otizmin bir farklılık değil zenginlik olduğu dile getirilmekte. Biz de İnegöl Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekmek ve yapılan çalışmaları desteklemek adına Özel Eğitim ve Uygulama Merkezimizde eğitim gören öğrencilerimizi misafir ettik” dedi.

TEK ÇARE; ERKEN TANI VE EĞİTİM

Son yıllarda görülme oranı çok büyük bir hızla artan otizmin tek çaresi var o da erken tanı ve eğitim” diyen Aktaş; Hocalarımızla otistik çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri için neler yapılabilir bunları konuştuk. Öncelikle şunu ifade etmeliyim otizm bir hastalık değil, bir farklılıktır. Bu konuda aileleri de özellikle uyarmak istiyorum. Bizler ebeveyn olarak çocuklarımızı çok iyi gözlemlemeliyiz. Hocalarımızın verdiği bilgiye göre Otizm, yaklaşık bir yaş civarında ilk belirtilerini gösteriyor. Annenin sesi ve gülümsemesi gibi sosyal uyaranlara bebeğin tepkisiz kalması veya tepkilerinde yavaşlık olması, göz teması kurmadaki zorluklar, uyku ve yemek düzeninde yaşanan sorunlar otizmin ilk belirtileri arasında yer alıyormuş. Eğer ailelerimiz böyle bir sıkıntıyı fark ederse hemen doktora başvurarak gerekli muayeneyi yaptırsın. Çünkü erken tanı ve teşhis otizmde çok önemli bir unsur” şeklinde konuştu.

Başkan Alinur Aktaş konuşmasını bu önemli günü İnegöllülere hatırlatan Nene Hatun Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederek bitirdi. Konuşmasının ardından Aktaş öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19