TEKNOLOJİ SINIF ORTAMINA TAŞINDI

TEKNOLOJİ SINIF ORTAMINA TAŞINDI

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Fatih Projesi kapsamında İnegöl’de 8 okulda yapılan projeksiyonlu akıllı tahtaları inceledi. Müdür Baştürk, tahtalara internet bağlantılarının yapıldığını belirterek teknolojiyi sınıf ortamına taşıdıklarını

2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan Fatih Projesi kapsamında İnegöl’de 8 okula projeksiyonlu akıllı tahtaların kurulumu gerçekleştirildi. İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, önceki gün Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret esnasında okulda bulunan projeksiyonlu akıllı tahtaları da inceledi.

“DÜNYAYA AÇILACAĞIZ”

Geçen yıl Fatih Projesi kapsamında ilçemizdeki 8 ortaöğretim kurumunda projeksiyonlu akıllı tahtaların montajının yapıldığını ve 1 yıldan beridir de okullarımıza bu tahtalarla eğitim görülmeye başlandığını ifade eden Baştürk, bu tahtaların altyapı bağlantıları, internet bağlantıları, merkezi olan bağlantıları ile ilgili bir çalışma olmadığından söz etti. Baştürk, “Bu hafta içerisinde ilgili firma gelerek daha önce Fatih Projesi kapsamında olan okullarımızın altyapı çalışmalarına başladılar. Bu sistem oturunca, sistem bağlantısı olunca artık öğretmen arkadaşlarımız internet ortamında değişik deneyleri, değişik projeleri bu tahtalara yansıtarak öğrencilerimize bir anda gösterebilecekler. Daha hızlı bir çalışma olacak. Yani artık dünya ile bağlantı kuruldu. Teknoloji sınıf ortamına taşınarak öğrencilerin kullanımına sunulacak. Bir sınıf ile sınırlı kalmayarak bu tahtalar ile dünyaya açılacağız. Bu çok önemli bir projedir. Bakanlığımızın çok pahalı ve önemli projelerindendir. Bunu başarmak ekonomik olarak büyük bir külfettir. Ama bakanlığımız insana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu bildiği için de bu ekonomik olarak büyük bir meblağı acımadan okullarımıza, öğrencilerimize bağışladı. İnşallah bu sistem ile bir anda bütün dünyaya açılabilecek bir çalışma olacaktır. Bunun da fen lisesi, öğretmen lisesi, Anadolu lisesi ve meslek liseleri için çok önemli olacağına inanıyorum. Kaldı ki artık internet ortamı ile herkes küçücük bir cep telefonu ile bile her tarafa ulaştığına göre okulda sınıf ortamında da buna ulaşmak gerektiğine inanan bakanlığımız bu imkânı sağladı. Bu da farklı ve güzel bir çalışma oldu. 8 tane okulda yapılıyor. Bazı okullarda bitti bazılarında ise 10-15 gün içerisinde bitirilerek yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilecektir. Emeği geçen herkes teşekkür ederim” dedi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24