Teksif Kadınlar Gününü Unutmadı

Teksif Kadınlar Gününü Unutmadı

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) İnegöl Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile eğlence program tertip etti.

TEKSİF İnegöl Şubesi, Mehter Düğün Salonu’nda 8 Mart Kadınlar Günü sebebiyle bayanlara yönelik bir eğlence programı gerçekleştirdi.

KADINLAR İSTERSELER DÜNYAYI SALLARLAR

Program öncesi konuşan TEKSİF İnegöl Şube Başkanı Orhan Kibar, “Öncelikle 8 Mart nedir onu biraz anlatmak istiyorum. 1857 yılında ABD’de saati belli olmaksızın sürekli çalıştırılan 30 bin bayan tekstil işçisi sınırsız çalışma koşullarını protesto ederler ve bir isyan başlatıyorlar. Çıkan arbedede ordu bayan işçileri fabrikaya kapatıyor. Fabrikada bir yangın çıkıyor ve bu yangın esnasında bayanların yüzden fazlası can veriyor. Bu olaydan sonra ABD hükümeti bayanlara, erkeklerle eşit hakları veriyor. Biz TEKSİF sendikası olarak bu yeterli değil diyoruz. Kadınlar hem çalışıyor, hem ev işi yapıyor. Bir anne eşi olmadığı zaman bir baba oluyor, ev işi yapıyor, fabrikada çalışıyor. Erkeklerden daha çok haklara sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Peygamber efendimiz ‘Cennet anaların ayağının altındadır’ demiş. Son yıllarda kadınlara çok fazla şiddet uygulanıyor ve öldürülüyorlar. Biz bu olayları şiddetle kınıyoruz. Kadınlarımız; annelerimiz, bacılarımızdır. Onlara kalkan eller kırılsın diyoruz. Kadınlar sadece beşik sallamazlar, kadınlar isterseler dünyayı sallarlar” dedi.

Konuşmanın ardından bayanlar, müzik eşliğinde gönüllerinde eğlendiler.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07