www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Temel hedefimiz insana yatırım

Temel hedefimiz insana yatırım

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi´nin düzenlediği KOSGEB girişimcilik kursunu ziyaret etti.

İnegöl Belediyesi´nin KOSGEB işbirliği ile düzenlediği girişimcilik kursları devam ediyor. 01-06 Mart tarihleri arasında yapılan ön başvurularda girişimcilik kursuna bu sene 78 başvuru alındı. E-devlet üzerinden kayıtları yapılan girişimciler, hemen akabinde yapılan mülakat sonucunda 30 asil 4 yedek isim olarak belirlendi. Kurs eğitimleri 12-15 Mart tarihlerinde KOSGEB Eğitmeni Havva Tülin Karaatlı tarafından Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilirken, kursiyerler 4 gün boyunca toplam 32 saatlik eğitimden geçiyor.

İnegöl Veren Pozisyonda

KOSGEB Girişimcilik Kursu Eğitimlerinin son gününde, Belediye Başkanı Alper Taban bu sabah 09.30´da kursu ziyaret etti. Burada kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Taban, yaptığı açıklamada İnegöl´ün ticari anlamda gelişmişliğine vurgu yaptı. Taban, ?Bugün KOSGEB girişimcilik kursumuzu ziyaret edip hem sizlere bir selam vermek hem de memnuniyeti ölçmek istedik. İnegöl´ün de gerçekten bir girişimcilik ruhu var. Bunu görebiliyoruz. Bugün İnegöl´ün ticari anlamda olsun, diğer anlamda açıklanan verilerine baktığımız zaman içerisinde sektör bazlı da ayrıştırınca gerçekten pek çok alanda iyi işler çıkarıyoruz. Pek çok vilayet devletten pay alırken, İnegöl bir şey almadan daha çok vermeye çalışan pozisyonda. Yüzde 6 civarında bir büyüme açıklanacak. Bu normalde Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme. Tabi istikrarlı bir şekilde devam ediyor olması, özellikle mobilyadaki kümelenme bir sinerji oluşturdu? dedi.

Fırsatlar Hep Var

Hayatta fırsatların hep olduğuna dikkat çeken Taban, ?Örneğin ellerinizdeki telefonlar daha düne kadar yoktu, içerisindeki akıllı uygulamalar düne kadar yoktu. Herkes bir şeyleri bulmaya, tespit etmeye, insanların kullanımına sunmaya çalışıyor. Karşıda akan bir çeşme var, bu akan çeşmeyi görmek lazım. Kimisi küçük bir bardağı dolduruyor, kimisi sürahiyi, kimisi damacanayı. Ama orada o çeşme hep akıyor. Hayatta fırsatlar gibi değerlendirdiğinizde o çeşmeyi, gidişatı iyi anlamak, analiz etmek lazım. İnegöl´de bu anlamda girişimci çok lakin markalaşma anlamında eksiğimiz olduğunu düşünüyorum. Bunu da biraz araştırdığınızda, dünyanın en gülü ülkelerine baktığınızda en çok marka çıkaran ülkeleri görüyorsunuz. Eğitim ve benzeri konularda da iyi olduklarını görüyorsunuz. Bu manada insana yapılan yatırım en önemli yatırım. Bu anlamda biz de kendi bünyemizde kurduğumuz meslek edindirme kurslarımızla temel hedefimiz insanların gelişimine katkı koyabilmek, eğitimlerine, aile bütçelerine katkı sağlayabilmek. Kimisi hobi maksatlı da yapabilir. Lakin biz burada bu hizmeti daha nitelikli hale dönüştürmeye çalışıyoruz. Arka planda biz de benzer şekilde sahanın ihtiyacı nedir? Ne tür insan kaynağı ihtiyacı var buna çalışıyoruz? açıklamalarında bulundu.

Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni

 



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36