TEMELLİ, NİYETİNİ AÇIKLADI!

TEMELLİ, NİYETİNİ AÇIKLADI!

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, 2015 yılında yapılacak genel seçimler öncesi gündeme gelen Milletvekili adayı olacak mı” sorusuna, Evet, niyetimiz var. Ama hedefte şuanda o yok” dedi.

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği Ramazan Sohbetleri programının Cuma akşamki konuğu, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli oldu. Ramazan sohbeti ile başlayan programda Başkan Temelli, gazetecilerin sorularını da samimiyetle yanıtladı.

 

“NİYETİM VAR, AMA HEDEFİM ŞUANDA O DEĞİL”

Ramazan sohbetlerinin ardından, programda Bülent Temelli ile ilgili özellikle son dönemlerde sıkça gündeme gelen Milletvekilliği konusu da ele alındı. Oğlunun okulu bitirip işin başına geçtiğini belirten Temelli’nin “Ticaretteki iş yüküm hafifledi” söylemine karşın yöneltilen; “Bu bir milletvekilliği hazırlığı olabilir mi?” sorusuna, Bülent Temelli “niyetim var” şeklinde cevap verdi. Ancak hedefinin şuanda bu olmadığını dile getiren Başkan Temelli, “Seçimlere henüz 1 yıl var. Bir de siyaset yapıp, ben yöneticilik yapıyorum deyip gönlünde belediye meclis üyeliği yatmayan arkadaşımız, zaten bu işi verimsiz yapar. Bu muhakkak olmalıdır. İl, ilçe başkanlığı yapıp da gönlünde Belediye Başkanı olmak isterim, Milletvekili olmak isterim gibi arzusu olmayan, zaten bu işi idareten yapar. Bir hedefiniz olacak ki başarılı olabilesiniz. Ben 2004 yılında da Belediye Başkan aday adayıydım. Ama AK Parti’de şu yoktur; ille olmak için vurmak, kırmak, zarar vermek, hele bir de gözümüz gibi baktığımız partimize zarar vermek… Bizim evet niyetimiz vardır, ama hedefte o yok şuanda. Tüm arkadaşlarımızın şuanda hedefi 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi” dedi.

 

“ÇATI” AKMAYA BAŞLADI

Milletvekilliği adaylığının ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de görüşler paylaşıldı. İnegöl ve genelde bekledikleri oy oranlarına ilişkin soruya yanıt veren Temelli, çatının akmaya başladığını öne sürerek, “Bir hedef koyup bunu sınırlamamak lazım. Yüzde 100’e talip olmak lazım. Biz bunu her zaman söylüyoruz, yüzde 100 oyu alamayız, ama vatandaşımızın yüzde 100 gönlünü kazanırız. Yani sandıktan yüzde 100 oy çıkarsa da hiç şaşırmayın. Çatı adayın partilileri İnegöl’de vermez mi diyecek olursanız, belki parti yöneticileri verecektir ama tabana yayılmayacağını görüyoruz. Alt hedefimiz de yüzde 54-56 civarında. Zaten nasıl başlarsa öyle devam ediyor. Yerel seçimlerde de ilk yaptırdığımız anketle son yaptırdığımız 4’üncü anket arasında 1-1 buçuk puan oynuyordu. Eğer bir değişiklik olacaksa, bu yüzde 54-56 bandının üzerinde; zaten çatlamalar olduğunu görüyoruz. MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya’nın bir açıklamasını okudum, CHP ile birlikte çalışacak mısınız sorusuna aman ha sakın, İnegöl’de ters teper diyor. Aynı şekilde CHP’li bir milletvekilinin de İhsanoğlu’nun laiklikle ilgili açıklamaları beni tatmin etmedi, daha açık konuşmalı şeklinde açıklamaları var. Çatı akmaya başladı aslında” diye konuştu.

 

İNEGÖL’DE TABAN HEDEF YÜZDE 72

AK Parti İlçe Başkanı Temelli, Recep Tayyip Erdoğan’ın artık sadece Türkiye’nin değil, dünyanın lideri olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: “40 yıllık siyasi hayatı dolu dolu geçmiş bir insanın, Türkiye ve güç odaklarını çok iyi tanıyan bir liderin muhakkak şansı çok daha fazla. CHP ve MHP’li arkadaşların da ben şu partiliyim, ama oyum Tayyip Erdoğan’a, AK Parti’ye değil, ama Tayyip Erdoğan’a dediğini gördük, duyduk. İnegöl’de yüzde 67 bizim genel seçimlerde aldığımız bir oy oranı var. Bu ne demek; seçimi kendi partisinin kazanamayacağını düşünüp oyunu AK Parti’ye veren de bir seçmenimiz var. Olay Evet veya Hayır’a geliyorsa, referandumda olduğu gibi ben AK Parti’nin yanındayım diyen bir yüzde72 var. Ben bu seçimde alt sınırımızın İnegöl için yüzde 72’lerde kalacağını söylüyorum. Bunun diğer etkenlerle birlikte 73, 74, 75’lere çıkmasını bekliyorum.”



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07