www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Temiz hava çağrısı

Temiz hava çağrısı

Tunçbilek´ten İnegöl´e kükürt oranı yüksek kömür satıldığını kaydeden Kömürcüler Derneği Başkanı Ziya Turan, temiz hava için yetkilileri göreve çağırdı.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kış aylarının gelmesi ile hava kirliliklerinin artabileceğini belirten İnegöl Kömürcüler Derneği Başkanı Ziya Turan, bu olayların önüne geçebilmek ve azalmasını sağlayabilmek için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 ?Temiz hava için el birliği yapalım?

İnegöl Kömürcüler Derneği Başkanı Ziya Turan, ?Bu sene kış sezonu erken başladı. Kömürcü arkadaşlarımızın hiçbiri yıllardan beri kaçak kömür satmamaktadırlar fakat maalesef Tunçbilek kömürleri köylerimize veya mahallelerimize gelmektedir. Bunları önlemeleri için Belediyemizin, Jandarmamızın, Polisimizin el birliği ile çalışma yapması gerekiyor. Bu kömürlerin kükürt oranı çok yüksektir. Bu oranların İnegöl´de hava kirliliği yapmaması için el birliği yapmamız lazım.? dedi.

 ?Hava kirliliği yalnız kömürle olmuyor?

Hava kirliliğinin sadece kömürle olmadığına değinen Turan, ?Tabi ki hava kirliliği yalnız kömürle olmuyor. Çukurda olan bir ilçeyiz, hava kirliliğini yıllardan beri çekiyoruz. Diğer yanıcı maddeler çok olduğu için bu durumları yaşıyoruz. OSB´deki diğer fabrikalarımızın ve sanayideki firmalarımızın çıkardıkları atıklar artık toplanacakmış. Bundan dolayı da memnuniyet duyuyoruz. Sunta artıkları kanserojen maddeleri taşıyordu ve kokusu çok pisti. Artık bunların toplanacak olmasından dolayı memnunuz? şeklinde konuştu.

 Denetimler artırılmalı

Fiyatlara değinen Turan, ?Dolar yükseldiğinden dolayı fiyatlarda biraz artışlar oldu. Vatandaşlarımız markaya dikkat etmeliler. Her ithal denilen kömür ithal değildir. Bunların içerisinde değişik katkı maddeleri barındıranlar oluyor. Bunlar belediyemiz tarafından denetleniyor. Bu denetimlerin biraz daha sıklaştırılması lazım. Firmaların Çevre Sağlık Bakanlığı´ndan yetki belgeleri almaları gerekir. O yetki belgelerine özen gösterilmeli. Halkımız kışı sağlık ve mutlulukla bitirsin? diye konuştu.

 Devlet Eliyle Zehirleniyoruz

Karar ile gelen kömür yasaklarına değinen kömürcüler odası başkanı Ziya Turan yetkililerin gayesi zorla vatandaşa doğalgaz sattırmak olduğunu belirterek; ?Kararda gelen kömür yasakları ilgili yazı gerçekten hava kirliliği ile alakası yok yetkililerin amacı ve gayesi zorla doğalgaz sattırmak. 4. Murat devrinde olduğu gibi yasak bu insanlara kömür dağıtacaksın vakıf adı altında onlara serbest kalan diğer vatandaşlara yasak yıllardır bağırsakta önlem alınmıyor. Tunçbilek kömürü İnegöl´e rahat rahat girebiliyor. Devlet eliyle zehirleniyoruz diye bağırdık ta ne oldu? Yine fakire Tunçbilek kömürü dağıttılar. Yeter gariban halkın odun kömürü ile uğraşmayın sayın yetkililer. Şehrin içinde kalmış organize ve ağaç işleri sanayi yıllardır şehrin içinde kalmasına rağmen istedikleri gibi odun ve kömür yakmaktadırlar ve bu durum havayı kirletiyor. Bu kararın Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan´a ilettim. Buradan gelecek haberi bekliyoruz.? Dedi

Kömürcüler sitesi hayal oldu

Geçmişte Kömürcüler Sitesi isteklerinin olduğunu belirten Turan, ?Kömürcüleri bir yere toplayalım demişti. Yıllardan beri bunu çok istedik. Yer konusunda Belediyemizin sorunları vardı. Bir daha da konu gündeme gelemedi. Tek yerde toplansak denetimler daha kolay olur. Bunu yıllardan beri çok istemiştik, olmadı. Yer tahsisi yapılmadı? ifadelerini kullandı.

Kömür fiyatlarına da değinen Turan; Yerli kömürün 1100 TL, Soma kısrak kömürü ile ithal kömürlerinin ise fiyatlarının kalitesine göre değiştiğini ve 1250 TL ile 1400 TL fiyat aralığında satıldığını belirtti.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19