TEMİZLİKTE İKTİDARIN YANINDAYIZ

TEMİZLİKTE İKTİDARIN YANINDAYIZ

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, ?Türkiye´nin her yerinde başlatılan TSK, yargı ve devlet kurumlarında devam eden temizlikte Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, hükümetimizi, iktidarı bu konuda muhalefet olarak destekliyoruz, başarılar diliyoru

DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe kalkışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İHTİLALLERİN EN ACILARINI YAŞAMIŞ BİR GELENEĞİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, ?Türkiye 15 Temmuz gecesi büyük bir felaketin eşiğinden dönmüştür. Malum FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimi başarılı olsaydı bugün Türkiye´de farklı şeyler konuşulup farklı olaylar yaşanacaktı. Belki de kanlı bir iç savaşa doğru sürüklenecekti? Biz Demokrat Parti olarak ihtilallerin, muhtıraların en acılarını yaşamış bir geleneğiz. İhtilallere, bu ülkeyi tekrar şaha kaldıran, bu ülkeye demokrasiyi, 2 partili dönemi getiren, bu ülkede ezanı tekrar orijinal diline çeviren Menderes ve arkadaşlarını feda vermiştir. Bizler Demokrat Partililer olarak bunları en acı şekilde yaşadığımız için darbe girişimine de en büyük tepkiyi verenlerden biri de biz olduk. Darbe girişiminden sonra milletimizin darbeye karşı durması, tankların üzerine çıkarak bu çeteye geçit vermemeleri bu işin en güzel tarafı olmuştur. Milletimiz, milletin demokrasiye, yaşama özgürlüklerine, haklarına artık bağlı olduğunu, bazı şeyleri fazlasıyla aştığını, darbecilere, çetecilere, ihtilalcilere, bu ülkenin istikbali ile oynayacak güruhlara, yabancı destekli şebekelerin bu memleketin yönetiminde söz sahibi olmalarına asla izin vermeyecektir, vermemiştir de. Bu konuda milletimizi can-ı gönülden kutluyorum. Hemen hemen 15 gündür devam eden demokrasi nöbetlerine biz de arkadaşlarımızla beraber parti ayrımı yapmadan katılmaya, milletle beraber olmaya çalışıyoruz ve bundan da şeref duyuyoruz. Aynı zamanda şuanda Türkiye´nin her yerinde başlatılan TSK, yargı ve devlet kurumlarında devam eden temizliğe Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, Başbakanımızı, iktidarı bu konuda muhalefet olarak destekliyoruz, başarılar diliyoruz. Her ne kadar geç olsa da bu temizliğe başladıkları için kendilerini tebrik ediyorum. Hala yerel, görsel, ulusal basında tehlikenin geçmediğini, bu terör örgütünün bir şeylerin peşinde olduklarını duyuyoruz. 15 Temmuz´da dersini alan bunlar, bu millete tekrar aynı acılarını yaşatamayacağını anlamışlardır. Bu saatten sonra ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar milletin karşılarında olacağını biliyorlar. Bizler bu ülkenin demokrasi tarihinde yaşanmış en büyük acıları yaşayan gelenek olduğumuz için, 2 ihtilal, 2 muhtıra gördüğümüz için bu konuda milletimizle beraber iktidarı-muhalefeti, meclis içi-meclis dışı demeden STK´lar ile el ele bu oluşumların karşısında olacağız inşallah? dedi.

 

KONGREYE DAVET

DP Bursa İl Kongresiyle ilgili konuşan Balakuş, ?Bugün Genel Başkanımız, Türkiye´nin genç lideri Sayın Gültekin Uysal Beyin de katılacağı Bursa İl Kongremiz olacaktır. 2 adaylı bir kongredir. Mevcut İl Başkanımız Mehmet Hamaloğlu adaydır. Aynı zamanda da Gemlik İlçe Başkanımız Ali Biliz de 6 ilçenin desteğiyle aday olmuştur. Bu kongreye tüm ilçe halkımızı ve Demokrat Partilileri davet ediyoruz. Bugün saat 13.00´da parti önünden araçlarımız hareket edecektir. Kongremizin ülkemize, Bursa´mıza, İnegöl´ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnegöl halkına tuttukları demokrasi nöbetinde başarılar diliyorum? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22