TENEFFÜSLER BOŞ GEÇMEYECEK

TENEFFÜSLER BOŞ GEÇMEYECEK

İnegöl Safvet Koleji’nden bir yenilik daha geldi. Görsel öğelerin Türkçe dersinde kullanılması ve bu öğelerin yorumlama becerisinin önemine dikkat çekilerek, okulun koridorlarına derse ait materyaller asıldı.

 

Görsel öğelerin Türkçe derslerinde kullanılması ve bu öğeleri yorumlama becerisinin öğrencilere kazandırılmasının önemli olduğu düşüncesi ile yola çıkan Nilüfer Safvet Koleji, okulun koridorlarını derse ait materyaller ile süsledi.

 

Türkçe derslerinin öğreniminin kolaylaştırılması için resim, afiş, fotoğraf, kukla, renkli karton, oyun kartı, kartpostal, harita, grafik, animasyon ve karikatür gibi görseller kullanılabildiği gibi, bu görsellerin kalıcılığı sağladığı, anlam kurmayı geliştirdiği, ilgi ve dikkati arttırdığı, dersi eğlenceli hâle getirdiği ve derslerin öğreniminde zaman tasarrufu sağladığı da biliniyor.

 

Safvet Kolejinde yapılmaya başlanan uygulama ile ilgili bir açıklama yapan okulun Türkçe Zümre Başkanı Ali Şahin, “Türkçe dersinin daha iyi anlaşılması için görsel öğeler çok önemlidir. Akılda kalıcıdır ve somut olarak öğrenmeyi kolaylaştırır. Bunun için biz de koridorlara derse ait materyallerle astık. Özellikle yazımı karıştırılan kelimeleri, yazarların hayatlarını, noktalama işaretlerini ve dersle ilgili güzel şiirleri seçip astık” dedi.

 

KORİDORDA GEZERKEN DE ÖĞRENECEKLER

Okul Müdürü İsmail Göbül ise, “Panolarımızın renkli ve şekilli olması öğrencilerin dikkatini çekiyor. Böylece öğrencilerimiz koridorda gezerken de öğrenebilecekler. Öğrenciler bu şekilde teneffüslerde de öğrendiklerini pekiştirmiş oluyor” diye konuştu.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54