www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tenis Turnuvası Başladı

Tenis Turnuvası Başladı

İnegöl Tenis Akademisi tarafından düzenlenen MAY 17 Yetişkin Tenis Turnuvası başladı.

Doğanspor tesisleri içerisinde yer alan İnegöl Tenis Akademisi tarafından düzenlenen MAY 17 Yetişkin Tenis Turnuvası dün başladı. 2-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya İnegöl Tenis Akademisi üyeleri katıldı.

İNEGÖL´DE TENİSİ YAYMAK İSTİYORUZ

Turnuva hakkında bilgi veren Tenis Antrenörü Gökhan Durmuş ?Turnuvayı düzenleme amacımız İnegöl´de tenisi büyük kitlelere yaymak. Şuan uluslararası standartlarda kapalı ve ısıtmalı tenis kortumuzda 6 aydır faaliyet göstermekteyiz. Yaklaşık 100´e yakın üyemiz mevcuttur. Bu üyelerin arasından 6 aydır yetişenlerle bir turnuva başlattık. Bunu her sene geleneksel olarak düzenleyeceğiz? dedi.

HER GEÇEN GÜN İLGİ ARTIYOR

İnegöl halkının tenise ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Durmuş, ?Tabi İnegöl´de daha önceden bir tenis kültürü yoktu. Tenis sporunu herkes bilmiyor. Ama yavaş yavaş ilgi arıyor ve insanlar tenisle tanıştıkça tenis onlarda bağımlılık yapıyor. Bu işi ben İnegöl´de 4-5 senedir yapıyordum. Ve 4-5 senelik öğrencilerimizde var? şeklinde konuştu.

KENDİLERİYLE YARIŞIYORLAR

Tenisin bireysel spor olduğu için diğer spor dallarında biraz daha farklı olduğunu ifade eden Durmuş ?İnsanlar tamamen kendileriyle yarışıyorlar. Ve daha çok iş streslerini atmak için daha verimli oluyor. Kazansanız da, kaybetseniz de sorumlu sizsiniz. Diğer spor branşlarıyla bir değil. Buda çocuklarda özgüveni aşılıyor. Maç esnasında sayı kaybettiğinde öfkelenmemeyi, öfke kontrolünü geliştiriyor. Bu çocuklar gibi yetişkinler içinde geçerli. Aileler çocuklarının yeteneklerine göre tüm spor dallarına göndermeliler. Ama tenis bireysel spor olması nedeniyle diğer branşlardan bir tık daha ileride. Çünkü bu sporla birlikte çocuk sorumluluk sahibi oluyor, özgüveni gelişiyor, sosyalleşiyor? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29