www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TERMİNAL MODERN CAMİYE KAVUŞUYOR

TERMİNAL MODERN CAMİYE KAVUŞUYOR

Bursa´nın kalite kenti olması yolunda tüm mekanları en güzel şekilde dizayn eden büyükşehir belediyesi´nin terminal esnafının işbirliğiyle BURULAŞ şehirlerarası otobüs terminali´ne yaptırdığı modern camide inşaat yükseliyor.

Bursa´nın kalite kenti olması yolunda tüm mekanları en güzel şekilde dizayn eden Büyükşehir Belediyesi´nin terminal esnafının işbirliğiyle BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali´ne yaptırdığı modern camide inşaat yükseliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın misafir odası, kentin giriş kapısı olan terminaldeki en önemli eksikliğin böylelikle giderileceğini belirterek, caminin mimarisi ve çevre düzenlemesiyle bölgeye ayrı bir değer katacağını söyledi.

Bursa´yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı mekanları da kente kazandırmaya devam ediyor. Her gün 1100 aracın giriş çıkış yaptığı, binin üzerinde kişinin çalıştığı ve binlerce kişinin kullandığı Şehirlerarası Otobüs Terminalin en önemli eksiklerinden biri de Büyükşehir Belediyesi tarafından gideriliyor. Terminal içindeki mescidin ihtiyacı karşılamaması üzerine hem esnaflardan hem de vatandaşlardan gelen talepler üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi´nin geçtiğimiz yıl temelini attığı Terminal Camii´nde kaba inşaat önemli ölçüde tamamlandı.

Terminale değer katacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, terminal camii inşaatında incelemelerde bulundu. Halkın ortak kullanım alanlarındaki tüm eksikliklerin bir bir giderildiğini ifade eden Başkan Altepe, Şehirlerarası Otobüs Terminali´nin en önemli eksikliğinin de bir cami olduğunu hatırlattı. Terminal içinde bulunan mescidin ihtilaçları karşılayamadığını hatırlatan Başkan Altepe, ?Hem terminal esnafımızdan hem de vatandaşlardan cami yapılması konusunda yoğun talep vardı. Esnafımız tarafından kurulan cami derneği ile birlikte çalışmaları başlatmıştık. Kaba beton imalatı hemen hemen tamamlandı. Kısa zamanda ince işçilikleri de tamamlayıp, hem kentimize gelen misafirlerin hem de hemşerilerimizin bin an önce istifade etmesini istiyoruz.

Önemli bir eksiklikti. Özgün mimarisiyle terminale de değer katacak. Şimdiden hayırlı olsun? dedi.

Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25