www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Terminalde durgunluk

Terminalde durgunluk

Şehirlerarası seyahate getirilen kısıtlama ve otobüslerdeki yolcu adedinin düşük tutulması kararı İnegöl Otobüs Terminali ciddi şekilde etkiledi. Genelge sonrası şehirlerarası hizmet veren otobüs firmaları ofislerini geçici olarak kapatma kararı aldı. İ

Covid-19 salgınının ülkemizde yayılmasını engellemek amacıyla alınan bir dizi tedbirler, işletmeleri ciddi şekilde etkiliyor.

Restaurant, kafe ve benzeri işletmelerin ardından park ve mesire alanları, berber ve kuaförlerde içişleri bakanlığının genelgesi ile geçici bir süre için kapatılmıştı.

AVM’lerin kapanması ve 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte şehirlerarası seyahate getirilen kısıtlama sonrası ulaşım sektörü de ciddi yara aldı.

Valilik iznine bağlı şehirlerarası seyahatler, neredeyse durma noktasına geldi. İşi gereği farklı şehirlere gitmek isteyen vatandaşlar, valilik iznini alsalar bile otobüs bulmakta güçlük yaşıyorlar.

Son yayınlanan genelge sonrası İnegöl Otobüs Terminali’nde hizmet veren şehirlerarası otobüs firmaları da ofislerini kapatma kararı aldı. İnegöl’den Bursa dışındaki şehirlere gitmek isteyen vatandaşlar, otobüs bulmakta ciddi sorunlar yaşamaya başladı.

Diğer yandan İnegöl-Bursa arası hizmet veren İnegöl Seyahat firması, yolcu yetersizliği nedeniyle hareket saatlerinde değişikliğe gitti. Günlük yaklaşık 30 araçla hizmet veren İnegöl Seyahat ve İnegöl Turizm, 12 dakika olan hareket saatini 30 dakikaya çıkardı. Genelge ile 18 kişiden fazla yolcu alması yasaklanan otobüslerin bu sayıyı bulmakta da zorlandığını görüldü. Yolcu sayısındaki düşüşlerin otobüs sahiplerine zarar ettirdiğini belirten yetkiler, önümüzdeki günlerde yarım saatlik hareket dilimini 1 saate çekebileceklerini ifade ettiler.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25