Terörle Müzakere Değil, Mücadele Edin

Terörle Müzakere Değil, Mücadele Edin

Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ahmet Oluçay, terör olayları ve hain PKK’nın saldırılarının ardından yaptığı açıklamasında hükümeti ve terör örgütü PKK’yı hedef alan açıklamalarda bulundu. “Bu iktidarın terörle mücadele etmesi mümkün d

Siirt Pervari’de yapılan karakol saldırısında 5 askerin şehit olması ve 7 askerin de yaralanmasının ardından yazılı bir açıklama yayınlayan BBP İlçe Başkanı Ahmet Oluçay, şunları söyledi.

“Bir ülkede terörist eylemler varsa ve bu ülkeyi yöneten iktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkan Vekili M. Dengir, Mehmet Fırat, terörün siyasi uzantısı bölücü hain BDP’nin başkanı Ahmet Türk ve Sırrı Sakık’la Türkiye’nin başkenti, Türkiye’nin kalbi Ankara’da bir akşam yemeğinde basın tarafından yakalanıyorsa ve basına ‘Biz eski arkadaşız, yemek yiyorduk sohbet ediyorduk, sık sık bir araya geliriz’ gibi pişkin ifadelerle olayı geçiştiriyorsa, bu iktidarın terörle mücadele etmesi mümkün değildir. Bu millet terörle mücadele ederken, kınalı kuzusu Ay Yıldızlı bayrağa sarılırken, bu milleti yöneten iktidarın başındaki başbakanın çocuğu vatani görevini yapmıyor, ülkeyi yönetenlerin çocukları terörle mücadelede görev almıyorsa ve hep vatana feda olan nasırlı anaların kınalı kuzularıysa, bu iktidarın terörle mücadele etmesi mümkün değildir. Bu ülkenin evlatları terörle mücadeledeyken bu ülkeyi yönetenler aynı terörle müzakeredeyse, bu iktidarın terörle mücadele etmesi mümkün değildir. Bir İslam ülkesine müdahale eden NATO’yu koruma adına bir gecede savaş uçaklarını ve deniz altılarını teskereyi beklemeden Akdeniz’e çıkaran bir iktidar, bir ayda onlarca Mehmetçiği toprağa düşüyor ve Kandili söndürecek karar alamıyor, iti ininde yok edecek cesareti gösteremiyorsa bu iktidarın terörle mücadele etmesi mümkün değildir” dedi.

Başbakan Yiğitliğini PKK Ve BDP’ye Göstersin

BM genel kurulunda sayın başbakanın dünya devletlerine verdiği insanlık dersini takdirle izlediğini anlatan Ahmet Oluçay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lakin İsrail’e karşı dünyaya insanlık dersi veren ve insan haklarından haykıra haykıra bahseden bir başbakan ve iktidar, eğer kendi ülkesinde vatanını koruma görevi üstlenen askerinin ve polisinin yaşama hakkını ve insanlık hakkını sağlayamıyorsa, bu iktidarın terörle mücadele etmesi mümkün değildir. Sayın başbakan gerçekten yiğitse, gerçekten sözlerinde samimiyse, sınır ötesindeki İsrail’e efelenmeyi, Türkiye’yi bir maceraya sürüklemeyi bıraksın, sınırları içinde askerini şehit eden PKK ve BDP’ye yiğitliğini göstersin.

Terörle Müzakere Değil, Mücadele Edilmeli

Kendi ülkesinde birliği ve dirliği sağlayamayan bir devletin, bölgesinde güç olmasının mümkün olmayacağını söyleyen Oluçay; “Hükümet terörle müzakereyi derhal bırakmalı, terörle mücadeleyi derhal başlatmalıdır. Terörle müzakere ederek, terörün isteklerini kabul etmek, teröre boyun eğmek, teröre teslim olmaktır. Bir devlet terörle müzakere ederek teslim olmaz. Terörle mücadele ederek terörü teslim alır. Bu konuda hükümet İran’ın Pejak’la mücadelesini görmeli, İran gibi terörü teslim etmeye zorlamalıdır. Bölücü hainlerle yemeklerde buluşan içindeki çürükleri temizlemeli, bölücü hainlerin kirli ihalelerden pay almalarının önüne geçilmelidir. Kirli ihalelerden palazlanan terör milletimizi devletimizi hedef almaktadır” dedi.

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22