www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Terörü Bertaraf Edeceğiz

Terörü Bertaraf Edeceğiz

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Yerinde ve zamanında müdahale ile terörü engellemezsek, terör gelir bizi içimizde vurur. Çok şükür güçlü ve kararlı bir müdahale var. Terörü bertaraf edeceğiz. Bundan tüm Türk milleti istifade edecek.?dedi.

Kanal 16 Televizyonu´nda Gökhan Yüksel ve Seçil Semiz´in sunduğu Bursa´nın Anasayfası programına konuk olan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

?PARTİLİ CUMHURBAŞKANI DÖNEMİNE BAŞLADIK?

Referandumun ardından yaşanan sürece değinerek konuşmasına başlayan Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Türkiye 16 Nisan´da güçlü bir referandum sergiledi, tercihini sandıkta beyan etti ve AK Parti ile MHP´nin ortak kararıyla mecliste 339 milletvekilinin oyuyla kabul edilen referandumu yüzde 51,41 gibi oy oranıyla kabul etti. Anayasanın 18 maddesi değişti. Bu maddeler içerisinde Cumhurbaşkanının partili olmasına imkân veren, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yeni adının HSK olması, mecliste 7 üyenin karma komisyon ve genel kurul aşamasıyla seçilmesi, 4 üyenin de Cumhurbaşkanımız tarafından atanması, 2 üyenin de bakan ve müsteşar olarak doğal üye olması sürecini şimdi uygulamaya alıyoruz. Anayasadaki değişiklikle beraber Anayasa Mahkemesindeki Askeri Yargıtay üyelerinin de üyeliklerinin sona erme süreci değişikliğin resmi gazetede yayınlanmasıyla yeni bir yapıya kavuşmuş oluyor. Toplumu çok yakından ilgilendiren Cumhurbaşkanının partili olması ve partili Cumhurbaşkanının da AK Parti kadrolarının 2014´te Temmuz ayında 311 milletvekilinin oyuyla Cumhurbaşkanı adayımızın yine aziz milletimizin desteğiyle seçtiği AK Parti´ye geri dönmesi süreciydi. 2 Mayıs´ta Merkez Karar ve Yürütme Kurulumuz bu konuda Cumhurbaşkanımıza davet çıkardılar. Cumhurbaşkanımız bu davete icabet etti ve Genel Merkezimizde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanımız yeniden AK Parti´ye üye oldu. Bunun ardından MKYK´mız olağanüstü kongre kararı alarak Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği durumda genel başkanlık yolunu da açmış oldular. Bu süreci 21 Mayıs´ta geçmiş olduk. Cumhurbaşkanımızın AK Parti Genel Başkanı olmasıyla yeni bir süreç başladı.?

2019´DA 2 SEÇİM

Şahin, ?2019´da 2 seçim icra edeceğiz. Mart ayında yerel, Kasım ayında genel seçimleri? Seçimlere giderken 2 yıllık süreç içerisinde Türkiye´nin şehirlerden başlayarak daha hızlı değişime ve gelişime uğradığını müşahede edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın yeniden partimizde genel başkan olmasıyla heyecana kavuştuk. Bu konuda inançlıyız? dedi.

?YATIRIMLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR?

Demiryolu, havalimanı ve deniz ulaşımı ile ilgili yeni projeleri hayata geçireceklerinin altını çizen Hüseyin Şahin, ?23 ilde yatırımların özendirilmesiyle ilgili özel bölgeler oluşturduk. Teşviklerle beraber gelir eşitsizliğini ortadan kaldıracak yatırım teşvik paketlerimiz var. Şirketlerimizi ayakta tutmak, rekabet edebilir hale getirmek, dünyada ihracat yapabilir hale getirmek için büyük desteklerimiz var. Büyük Türkiye, içinde bulunduğu konum gereği kendi iç dinamiklerinden kaynaklanan birçok ekonomik kriz yaşadı. 94 yılında gördüğümüz ciddi bir ekonomik kriz yaşadık. 98´de Asya´dan gelen ekonomik kriz dalgasına yakalandık. 2001 yılında çok ciddi bir ekonomik kriz yaşadık. Bunları çok büyük hasarlarla atlattık. AK Parti´nin 15 yıla yaklaşan iktidar döneminde bizim kendi iç dinamiklerimizden, hatalarımızdan kaynaklanan bir ekonomik kriz yaşamadık yani hata yapmadık. 2008 yılında dünyada yaşanan global krizden çok küçük de olsa etkilendik. Yine FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz´da Türkiye´ye dayatmaya çalıştığı darbe teşebbüsü vardı. Ekonomilerin bundan etkilenmemesini beklemek yanlış olurdu, etkilendik ama güçlü hükümetimiz Kasım ayında aldığı ekonomik tedbirlerle şuanda bu oluşturulmak istenen badireyi en azla atlattı. 250 milyar lira gibi bir fonu Kredi Garanti Fonu aracılığıyla şirketlerimize sunduk, KOSGEB aracılığıyla küçük esnafımızı korumaya aldık. Ekonomi Bakanlığımızın UR-GE destekleriyle, çeşitli fuar tanıtım destekleriyle, yurtdışı yatırım destekleriyle ekonomimizi canlandırmaya ve büyütmeye imkân sağlayacak destekleri vermeye çalıştık. İlk çeyrekte de ekonomik büyüme rakamlarımızı gördük. Geçen yıl bir darbe teşebbüsü atlatmamıza rağmen 2,9 büyüdük. Bunu eski Türkiye´de düşünseniz böyle bir teşebbüsün başarısız olmasını beklemek abesle iştigal olurdu. Çünkü güçlü bir siyasi irade olmayınca başka vesayet güçleri devreye girer, darbeyi gerçekleştirirlerdi. Çok şükür bu güçlü siyasi irade aziz milletimizin de desteğiyle darbe teşebbüsünü püskürttü. Bu siyasi irade darbe teşebbüsünü püskürttükten sonra ekonomik hasarı önlemek için çok önemli kararlar aldı. Burada aziz milletimiz kazandı. Cumhurbaşkanımızın 2017 başında istihdam seferberliği başlatmasıyla 1 milyon insanımız iş buldu. Çok önemli bir destek? Şirketlerimize destek vermeye devam ediyoruz?dedi.

?BİR TANE TÜRKİYE´MİZ VAR?

 ?Türkiye´de 80 milyon güçlü, huzur ve refah içerisinde yaşamak istiyoruz. Bunun için tüm kaynakları seferber etmeye hazırız?diyen Şahin,  ?Güneyimizde huzursuz 2 ülke var. Oraya ithal edilen bir DAEŞ terör örgütü var. Kendi içlerindeki siyasi karışıklıktan kaynaklanan iç savaş var. Türkiye´nin bundan en az etkilenmesi için bütün tedbirleri alıyoruz. Oradan bize ithal edilmek istenen bir DAEŞ terör örgütü var. Bunu da önlemek için aziz Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin güçlü yapısıyla teröre yerinde müdahale ediyor, ülkemize girmesini önlüyoruz. Bu konuda kararlıyız. Yerinde ve zamanında müdahale ile terörü engellemezsek terör gelir bizi içimizde vurur. Çok şükür güçlü ve kararlı bir müdahale var. Bu konuda terörü bertaraf edeceğiz. Bundan tüm Türk milleti istifade edecek. Evet verenler de hayır verenler de Dolayısı ile 2. atılım döneminde 6 aylık süreç içerisinde çok önemli projeler Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacak. Milletimizi kenetlemeye, iş insanlarına daha çok üretim imkânı sağlamaya, yeni iş imkânları oluşturmaya ve güçlü aileler oluşturmaya devam edeceğiz. Türkiye´de her şey çok daha güzel olacak? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00