TERÖRÜN ÇÖZÜMÜ İSLAM KARDEŞLİĞİ

TERÖRÜN ÇÖZÜMÜ İSLAM KARDEŞLİĞİ

Terör saldırısı sonucu şehit düşen asker ve vatandaşlar için dün İshakpaşa camiinde ikindi namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze sırasında “Hepimiz Hz. Âdem’in çocuklarıyız’ ve ‘Terörün çözümü İslam kardeşliği’

Saadet Partisi Gençlik Kollarının organizasyonu ile dün İshakpaşa camiinde son günlerde yaşanan terör saldırısı sonucu şehit düşen asker ve vatandaşların için gıyabi cenaze namazı kılındı. İkindi namazı sonrasında emekli imam İsmail Güzel tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına, Saadet Partisi İl Genel Meclis üyesi Fahrettin Bayraktar, Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Akdağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

10 YILDA 818 ŞEHİT

Şehitlerimiz için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri, bir basın açıklaması yaptı. ‘Hepimiz Hz. Âdem’in çocuklarıyız’ ve ‘Terörün çözümü İslam kardeşliği’ şeklinde yazılmış pankartları taşıyan grup adına açıklama yapan Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Akdağ, terörle mücadelede ağır bedellerin ödendiğini ve son 10 yılda meydana gelen 10 bin 80 olayda 818 askerin şehit düştüğünü hatırlattı.

 

TERÖRÜN HAMİSİ MÜTTEFİKLERDİR

Ramazan Akdağ, “Son günlerde tekrar yoğunlaşan ve terör eylemi olarak yapılan hain saldırılarda şehit edilen evlatlarımıza, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileriz. Kahraman askerlerimizin ve masum vatandaşlarımızın ocaklarına, tezgâhladıkları hain saldırılarla ateş düşüren teröristlere ve işbirlikçilerine lanet ediyoruz. Ülkemize dost bilinen sözde müttefiklerin, terörün baş hamisi olduğu gerçeğini anlamadan terörü yok etmek mümkün olmayacaktır. Bu toprakların mayasını oluşturan kardeşlik ve ümmet olma bilinci, Siyonizm’in içimize yerleştirdiği kavmiyetçilik ve tefrika dinamitleriyle yok edilmek istenmektedir.” dedi.

 

‘Milli Görüşçüler olarak bizler inanıyoruz ki insanlığa bir arada yaşama erdemini öğretmiş olan bizler tarihin en büyük barış medeniyetini kurmuş bir ümmetiz’ diyen Ramazan Akdağ,  “Bizler bu coğrafyada Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla yüzyıllardır yaşıyoruz ve bu coğrafyanın barışının insanlığın barışına hizmet edeceğine inanıyoruz. Milli Görüş’ün temsil ettiği medeniyet Fatih Sultan Mehmet’in, Selahaddin Eyyubi’nin, Sultan Abdulhamit Han’ın, Şeyh Said’in ve Erbakan Hocamızın temsil ettiği bir medeniyettir. Türkiye’nin bütün sorunları ancak bu medeniyet perspektifiyle çözülür. Batı medeniyetinin taşeronluğuyla sorunları çözmeye kalkmak, insanlığa sadece kan ve gözyaşı getirir.” şeklinde konuştu.

 

Terör sorununun İslam kardeşliğiyle çözülebileceğini kaydeden Akdağ, “Saadet Partisi olarak biz bu sorunu ümmetin bir sorunu olarak görmekteyiz; dolayısıyla çözümünde ancak ümmet refleksi ortaya koyarak İslam kardeşliğiyle çözülebileceğine inanıyoruz. Bu bağlamda çözüm yolu, yeni milli devletler kurmak, yeni parçalar ihdas etmek değil, parçaları birleştirmek, yeni ve ırkçılığa dayanmayan büyük bir bütüne doğru yol almaktır. Bir bütün içinde hep beraber saadet bulabilmektir.” diye konuştu.

 

Açıklamasını 1400 yıl önce insanlığa son sözlerini söyleyen Peygamberimizin sözleri ile bitiren Akdağ şöyle konuştu; “Ey Mü`minler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah`ın kitabı Kur-an-ı Kerim ve Peygamberin sünnetidir. Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslüman`ın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman`a kardeşinin kanı da, malı da helal olmaz. Fakat malını gönül hoşluğu ile vermişse o başkadır. Ey İnsanlar!  Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem`in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah`tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O`ndan en çok korkanınızdır.”  



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07