TERÖRÜN HEDEFİ BAĞIMSIZLIĞIMIZ VE EGEMENLİĞİMİZDİR

TERÖRÜN HEDEFİ BAĞIMSIZLIĞIMIZ VE EGEMENLİĞİMİZDİR

Terör örgütü PKK`nın Hakkâri’de güvenlik güçlerine yönelik yaptığı saldırıyı kınayan CHP İlçe Başkan Yardımcısı Tevhiddin Ayar, terör eylemlerinin asıl amacının Türkiye’nin bağımsızlığı ve egemenliği olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK`nın Hakkari`de yapmış olduğu saldırıyı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü düzenlediği basın açıklaması ile kınadı. Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Tevhiddin Ayar, Hakkari’den gelen acı haberin herkesin ciğerini yaktığını ifade ederek, “24 askerimizi, vatan uğruna şehit verdik. 18 Askerimiz de yaralı. Acımız büyük. Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl ilçe örgütü olarak Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı Askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Başta şehit aileleri ve yakınları olmak üzere, hepimizin başı sağ olsun.”dedi.

 “19 Ekim 2009 tarihini de unutmadık diyen Ayar; “Siyasi iktidarın ‘Kürt Açılımı’yla Habur’da kahramanlar gibi davul zurna ile karşılanan PKK’lılar, Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş bir uygulamayla, seyyar mahkemelerde beşer dakikada sorgulanarak serbest bırakıldılar. Habur’un yıldönümünde, PKK, 24 askerimizi şehit etti. Acaba bu bir rastlantı mıdır? Sözde “Demokratik Açılım”ların ve izlenen politikaların ülkemizi nerelere getirdiğinin takdirini sizlere bırakıyoruz.” dedi.

  Böl –Parçala- Yönet

Güvenlik güçlerine kadınlara ve çocuklara yapılan terör eylemlerinin asıl amacının bağımsızlık ve egemenlik olduğunu aktaran Ayar, “Milletimizi bu süreçte bir iç çatışmaya sürükleyerek, Kürt kardeşlerimizle bizleri karşı karşıya getirmektir. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan terör örgütü, hedeflerine “Demokratik Açılım” adı altında ulaşmak istemektedir. Geçmiş tarihimizde, Emperyalist devletlerin bu oyununu birlikte izledik. Amaçlarının “böl, parçala, yönet” olduğunu sağır Sultanlar bile biliyor. Kaderde, tasada ve kıvançta birlikte olan bizler, bu oyunlara gelmeyeceğiz. Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı dün olduğu gibi bu günde, bir bilek bir yumruk olacağız. ”dedi.

TMM’DEN çözüm bekliyoruz

TBMM’den ve iktidardan çözüm beklediklerini söyleyen Ayar, “Siyasal iktidar terörün çözümünde ABD ve AB güdümlü çözümlerden medet ummak yerine devlet politikaları üreterek yaşama geçirmeli ve sürekli kılmalıdır. Askerimiz, sınırda eli kolu bağlı PKK saldırılarını bekler konumda ve açık hedef durumunda olmamalıdır. Vatan savunmasının bir başka işgalci güçlerin işbirliğiyle olmayacağına inanmaktayız. Tüm Demokratik Kitle Örgütlerini, Odaları, Sendikaları, Dernekleri teröre karşı ortak hareket etmeye ve aynı dili kullanmaya çağırıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Örgütü olarak terörü lanetliyor ve tüm ulusumuza başsağlığı, yaralı olan güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

 

        

        

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07