www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tevhid İnancının Önemi

Tevhid İnancının Önemi

Araştırmacı Yazar Geylâni Akan, ?Tevhid akidesi kalplere yerleşmeden, İslam´ı doğru anlamadan ve Kur´an´a teslim olmadan Ümmet ruhuna sahip olmayız ve İslam kardeşliğini tesis edemeyiz?

İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği´nin bu haftaki konuğu Araştırmacı Yazar Geylâni Akan oldu. Seminere Araştırmacı Yazar Geylâni Akan, AHİD Başkanı Naci Köseoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TEVHİD AKİDESİ

Peygamber Efendimiz (S.A.V)´in Mekke´de ilk önce Ahab-ı Kiram´ın kalplerine Tevhid akidesini yerleştirdiğini ifade eden Akan, "Allah Resulü (S.A.V.) Mekke´de ilk önce Ahab-ı Kiram´ın kalplerine Tevhid akidesini yerleştirdi. Tevhid akidesine kalplerine yerleşen Ashab-ı Kiram, tereddüt etmeden Allah´a ve Resulü´ne teslim olmuşlar, Kur´an ve Sünnet´i ciddiyetle yaşamışlar. Allah Resulü Medine´ye hicret edince ikinci merhale olarak, yüzyıllardır Medine´de Eus ve Hazreç kabileleri arasında devam eden husumet ve düşmanlığı kaldırmış, İslam kardeşliğini tesis etmiştir. Bugün İslam dünyasında Müslümanların kanı akıyor, birbirimizi öldürüyorsak, Kur´an´ı iyi anlamadığımızdan ve muvahhit Müslüman olmadığımızdan kaynaklanıyor. Tevhid akidesi kalplere yerleşmeden, İslam´ı doğru anlamadan ve Kur´an´a teslim olmadan Ümmet ruhuna sahip olmayız ve İslam kardeşliğini  tesis edemeyiz. Allah Resulü (S.A.V) önce Medine´de kardeşliği tesis etmiş, sonra da Mescid inşa edip Mescid´in yanında da Ashab-ı Suffe için ayrılan bölümde de Kur´an talebeleri yetiştirmiş. Burada yetişen Kur´an Hafızları ve İslam davetçileri dünyanın her tarafına dağılarak Allah´ın dinini dünyanın en ücra köşelerine kadar ulaştırmış, İslam´ın yayılmasını sağlamıştır" dedi.

"Allah Resulü (S.A.V) Medine´de 5 önemli hususu yerleştirmişti" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Akan, 5 önemli hususu başlıklarına ayırarak konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

MARİFET

"Allah´ı (C.C) tanıma ve İslam´ı iyi öğrenme"

MUHABBET

"İslam kardeşliği ve ümmet bilinci. Allah´ı sevmek İman´ın hakkıdır. Sahabeyi sevmek Resulullah (S.A.V)´in hakkıdır. Birbirimizi sevmek ise İslam´ın hakkıdır. Çocuklarımıza Allah´ı, Resulü ve Sahabe-i Kiram´ın sevgisini vermeliyiz"

MERHAMET

"Öyle merhametli bir peygamberin ümmetiyiz ki, Mekke´nin fethi gibi önemli bir seferde bile Resulullah (S.A.V), yavrularını emziren bir köpeğe ve yavrularına ordu zarar vermesin diye onların başına ordu geçene kadar nöbetçi dikiyor"

MUVAZENET (DENGE)

"Müslüman hem Rabbinin hakkını verecek hem de eşinin ve çocuklarının hakkını verip onlarla ilgilenecektir. Hem Rabbimizin hukukunu gözeteceğiz hem de mahlukatın hukukunu koruyacağız. İslam Hâlık´a kulluk, mahlukata şefkattir"

MÜKELLEFİYET

"Allah ve Resulüne karşı sorumluluğunu bilmeli, Allah´ın davasını kendine dert edinmelidir. Derdi İslam ve Allah´ın kelimesini yüceltmek olmayan, dünyaya ve onun geçici zevklerine dalmış bir insan sadece nefes alıp veren bir canlıdır"

 

HABER: Osman Gürbaş 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19