THK 100. Yıl Resim Yarışmasında Türkiye Birincisi İNEGÖL KIZ MESLEK LİSESİNDEN

THK 100. Yıl Resim Yarışmasında Türkiye Birincisi İNEGÖL KIZ MESLEK LİSESİNDEN

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 100’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde düzenlenen ve toplam 10 bin 206 eserin katıldığı ‘100. Yılında Türk Hava Kuvvetleri’ konulu resim yarışmasında, İnegöl Kız Meslek Lisesi öğrenci

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 100’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilere yönelik olarak düzenlenen ‘100. Yılında Türk Hava Kuvvetleri’ konulu resim yarışmasında Türkiye 1’incisi İnegöl’den çıktı.

İnegöl Kız Meslek Lisesi 10-C sınıfı öğrencisi Nefise Akkuş katıldığı yarışmada önemli bir başarıya imza atarak Türkiye birinciliğini kazanırken, İnegöl eğitim camiasının da guru kaynağı oldu. Türkiye genelinde 79 ilden 10 bin 206 adet eserin değerlendirildiği yarışmada, 13-18 yaş grubunda Türkiye 1’incisi olarak İnegöl’ü ve Kız Meslek Lisesini başarıyla temsil eden Nefise Akkuş, Sabiha Gökçen ödülü olan bir adet dizüstü bilgisayar almaya hak kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, 28-29-30 Nisan tarihlerinde Türk Hava Kurumu Tesislerinde üç gün boyunca misafir edilirken, bu süre içersinde kurum tarafından organize edilen çeşitli etkinliklere katıldılar. Müzeler, Anıtkabir, Meclis Binaları ve tören yerlerini gezen öğrenciler, bunun yanı sıra Ankara üzerinde uçakla şehir turuna katıldılar.

 

Nefise Akkuş bu başarısını paylaşmak üzere dün Müdür Baş Yardımcısı Salim Çıtır, Müdür Yardımcısı Mustafa Ekici, Grafik ve Fotoğraf Alan Şefi Nuray Cez ve Grafik Tasarım Öğretmeni Nevin Baysal ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk; bu tür başarıların kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi. Henüz birkaç gün önce YGS sınavında Türkiye genelinde başarı gösteren öğrencilere değinerek konuşmasını sürdüren Baştürk, “Sınavlar sonucunda bizleri gururlandıran öğrencimizin sevinci devam ederken, böyle önemli bir organizasyonda Türkiye 1’inciliği elde eden Nefise Akkuş öğrencimizi ve ona destek veren idareci ve öğretmenlerini canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda Baştürk, Türkiye birincisi olan Nefise Akkuş’a kitap armağan etti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07