THM Korosu Gönülleri Mest Etti

THM Korosu Gönülleri Mest Etti

İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, kültür etkinlikleri kapsamında bir konser verdi.

İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği korosu, Şef Yücel Düzel yönetiminde Belediye´nin Mart ayı kültür etkinlikleri kapsamında İnegöllülerin karşısına çıktı. Salı akşamı 20.00´da Müze Konferans Salonunda düzenlenen Türk Halk Müziği Konserine ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. Birbirinden güzel ve unutulmaz eserleri seslendiren koro, izleyicilerden tam not aldı.

 ANADOLU´NUN DEĞİŞİK YÖRELERİNE AİT TÜRKÜLERİ SESLENDİRDİLER

Koro; programa Çanakkale, Kütahya ve Yozgat yörelerine ait 3 türküyü seslendirerek başladı. ?Karyolamın Demiri?, ?Yağmur Yağar? ve ?Aynalı Körük? türkülerinin ardından, Hatay yöresinden derlenen ?Gül Kuruttum Gül Kuruttum, Yari Sinemde Uyuttum? isimli türkü, şef Yücel Düzel yönetiminde yine koro tarafından seslendirildi. Birçok esere salondaki kalabalık vatandaşların da eşlik ettiği konserde Trabzon yöresine ait ?Ayna ayna ellere ayna düştü göllere ayna kurban olayım seni tutan ellere? ve Gaziantep yöresine ait ?Antep´in hamamları isimli türküler de yine Türk Halk Müziği Korosu tarafından seslendirildi.

 SALON ALKIŞLARIYLA COŞKUYA COŞKU KATTI

Gecede birbirinden güzel türküleri başarı ile seslendiren koro, zaman zaman sahneyi solo performanslara bıraktı. Kahramanmaraş yöresine ait ?Merdo? isimli türkü koro solistlerinden İsmail Odabaşı tarafından seslendirilirken, hemen ardından Hülya Yalçıntaş Rumeli yöresine ait sevda türküsü ?Deryalar? isimli türküyü İnegöllüler için yorumladı. Rumeli yöresine ait eserlerle devam eden konserde ?Şefonun evi kaleye karşı, şefo atmış çeyizini duvar aşırı? türküsü koro tarafından seslendirildi. Hareketli türkülerle salondaki coşku artarken, vatandaşlar alkışları ile türkülere eşlik etti.

 TÜRKÜLERE VATANDAŞLAR DA EŞLİK ETTİ

Türküleri ile diyar diyar gezdiren Türk Halk Müziği korosu, Bursa´yı da unutmadı. Keles yöresine ait ?Bahçede erik dalı? adlı türkü koro tarafından seslendirildi. Koro, Rumeli yöresine ait eserlere geri dönerek Makedonya dağlarında yaşayan Debreli Hasan´ın öyküsünü anlatan ?Drama Köprüsü? adlı eserle konseri sürdürdü. Eser başlamadan önce salondaki vatandaşlardan türküyü birlikte seslendirme ricasında bulunan koro üyelerinin bu talebine karşılık, vatandaşlar da türküye eşlik ederek coşkuya coşku kattı.

 RUMELİ TÜRKÜLERİ GECESİ

Rumeli türkülerinin ağırlıklı olduğu gecede, koro kadar solo performanslar da büyük beğeni topladı. Yine bir Rumeli türküsü olan ?Bulut gelir seher ile? türküsünü koro solistlerinden Teoman İpçi İnegöllüler için seslendirdi. Sivas Şarkışla´dan derlenen ?Bir kararda durmalıyım, gel gidelim dosta gönül? isimli türküyü ise Filiz Temur yorumladı. Koro solistlerinden Güler Güngörmüş ise yaşamını yitirmiş ozanlar anısına Aşık Veysel´den alınan ?Mecnunum Leylamı Gördüm? türküsünü seslendirdi. Konserin son bölümünde Ankara yöresine ait ?Alimden gitme pazara, uğratırlar nazara? türküsü koro tarafından seslendirilirken, konser yine koro tarafından yorumlanan ?YalgızamYalgız?, ?Bu galadaşlı gala?, ?Ay saçı burma? ve ?Aylı gece serin külek göy çemen? türküleri ile son buldu.

 Konser sonrası programı takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin sahneye davet edildi. Kısa bir selamlama konuşması yapan Şahin, koroya yaşattıkları bu eşsiz gece ve başarılı performansları için tüm ilçe halkına teşekkürlerini sundu.

 Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07