THOR´da Bir İnegöllü

THOR´da Bir İnegöllü

İnegöllü animatör Bora Şahin, gerçekleştirdiği çalışmalarıyla MARVEL tarafından hayata geçirilen THOR Ragnarok filminin ekibinde yer aldı.

27 yaşındaki İnegöllü animatör Bora Şahin, MARVEL tarafından hayata geçirilen THOR Ragnarok filminin ekibinde yer aldı.

Çocukluğundan bu yana çizim yapan ve Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi´nden mezun olduktan sonra hayatını bu yönde şekillendirmek için Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon bölümünü okuyan Şahin, mezuniyetinin ardından Anima İstanbul ile sektöre atıldı. Bora Şahin, Kötü Kedi Şerafettin filmindeki başarısının ardından Londra´ya giderek MARVEL bünyesine girdi. Şahin, burada ilk projesi olarak milyonlarca insanın merakla beklediği THOR Ragnarok´ta görev aldı.

?ANİMASYON YAPMAK ÇOCUKLUK HAYALİMDİ?

Kendisi ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Bora Şahin, ?1990 doğumluyum. Şuan Londra´da yaşıyorum. Animasyon ve çizgi roman tutkunuyum. Vaktimin çoğunu bunlarla geçiriyorum. Kendimi bildim bileli çizim yapıyorum. Okula başlamadan önce bile evde ablamın defterlerine bir şeyler çizmeye çalıştığımı hatırlıyorum. Çocukken izlediğim çizgi filmlerdeki, çizgi romanlardaki veya kendi hayal ettiklerimi çizerdim ve bu durum büyüyünce de pek değişmedi. Hala ayni şeyi yapmaya devam ediyorum. Ortaokul ve lisede güzel sanatlara yönelik bir okulda eğitim almadım. Sadece lisedeyken birkaç ay babamın tanıştığı bir öğretmenin kursuna gitmiştim. Her zaman her yere bir şeyler çizerdim. Okul kitaplarının içi çizimlerimle dolu olurdu. Hayalim hep animasyon yapmaktı. Bu yüzden liseyi bitirdikten sonra Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon bölümünü kazanıp orada eğitimime devam ettim? şeklinde konuştu.

KÖTÜ KEDİ ŞERAFETTİN´E HAYAT VERDİLER

Yer aldığı projelerle ilgili konuşan Şahin, ?Okulu bitirdikten hemen sonra Anima İstanbul´da çalışmaya başladım ve 5 yılı aşkın bir süre burada animatör olarak işime devam ettim. Yer yer karakter tasarımı ve storyboard da yaptım. Çoğunlukla reklam projelerinde çalıştım. Arçelik, Garanti Bankası, Pınar, Turkcell gibi birçok markanın reklamlarında çalıştım. Daha sonra Kötü Kedi Şerafettin filmini yaptık ve bu benim için çok önemli bir tecrübeydi. Film yapmaktan daha çok keyif aldığımı fark ettim ve kariyerime bu yolda devam etmek istediğimi daha çok anladım. Bu da beni İngiltere´ye sürükledi. Büyük hayranı olduğum MARVEL´in THOR Ragnarok filminde yer aldım? diye konuştu.

GURURLU VE MUTLUYUM

THOR Ragnarok´da çalışmanın nasıl bir duygu olduğunun sorulması üzerine konuşan Şahin, ?Söylediğim gibi çizgi romanları ve çizgi filmleri çok seviyorum. Bu yüzden böyle bir projede yer almayı her zaman çok istemiştim. Büyük bir HULK hayranıyım. O yüzden yurt dışında ilk projemin THOR olması büyük mutluluk. Özellikle filmli izledikten sonra isminizi o listede görmek çok gururlandırıcı birşey. Film yapmak çok zor, zahmetli ve de pahalı bir is. Bunu en yetenekli insanlarla yapmaya özen gösteriyorlar ve bu yeteneklerin arasında olmak sevindirici... Mutluyum? ifadelerini kullandı.

YENİ BİR FİLME BAŞLADIK

Sıradaki projeleriyle ilgili konuşan Şahin, ?Planım hep buydu. Filmler yapmaya devam edeceğim. İşimden keyif alıyorum. Bu yüzden iş demek dahi istemiyorum, benim için çoğu zaman bir hobi. THOR Ragnarok´tan sonra başka bir filmde çalışmaya başladık bile. Daha farklı lezzette, çok güzel bir film olacak? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00