www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TİCARET ZİRVESİNE İNEGÖL DAMGASI

TİCARET ZİRVESİNE İNEGÖL DAMGASI

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu´nun ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross´un da katılımıyla TOBB´da gerçekleştirilen Türkiye-ABD çalışma yemeğine k

MOBİLYA SEKTÖRÜ İNEGÖL OLARAK ELE ALINDI

TOBB´da gerçekleştirilen Türkiye-ABD çalışma yemeğine katılan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, yaptığı açıklamada, ?Dünya mobilya ithalatında 1. sırada bulunan ABD´ye mobilya ihracatı noktasında görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler sırasında İnegöl adına da önemli gelişmeler yaşandı. Mobilya sektörü, İnegöl olarak ele alındı. İnegöl´ün mobilyada geçmişten günümüze izlediği yol, gerçekleştirdiği AR-GE ve inovasyonlar, kurduğu ticari ilişkiler ve yaptığı pazar çalışmaları ile dünyaya açılması noktasında sergilediği azim ve kararlılık şehrimizi burada da örnek bir noktaya taşıdı. Böyle özel bir programda mobilya sektörünü temsil etmek bizim için gurur verici bir durumdur. Bu noktada gerçekleştirilen işbirliği üzerinde yapılacak olan çalışmalara biz de elimizden gelen katkıyı sunarak ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz? dedi.

----------------------------------------------------------

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu´nun ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross´un da katılımıyla TOBB´da gerçekleştirilen Türkiye-ABD çalışma yemeğine katılan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, programla ilgili İnegöllülere müjde niteliğinde açıklamalarda bulundu.

100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ

Dostluk ve müttefikliğin, ticaretin en büyük vasıtası olduğu ifadesinin vurgulandığı toplantıda önemli işbirliklerinin masaya yatırıldığını belirten İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu´nun ev sahipliğinde, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ve ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross´un katılımlarıyla Ankara´da düzenlenen Türkiye-ABD çalışma yemeğine katılım gösterdik. İki ülke arasında geçmişten günümüze gerçekleştirilen ticaretin rakamsal boyutunun daha üst seviyelere çıkartılması ve işbirliğinin artırılmasınoktasında önemli konuların masaya yatırıldığı bir toplantı oldu. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu´nun ABD ile 50 milyar dolar ithalat, 50 milyar dolar ihracat olmak üzere 100 milyar dolarlık ticaret hedefi yakalanması yönündeki beklentisine ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross çok olumlu baktı ve bu konuda çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesi yönünde istekli olduğunu dile getirdi. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan da her sektörün kendileri için çok önemli olmasının yanında ABD tarafının da fazla ilgi duyduğu bazı sektörlerin bulunduğunu, ilk safhada birlikte çalışarak bazı sektörleri seçtiklerini ve yapılan çalışmaların özel sektörle de paylaşılacağını ifade ettiler. İki tarafın da yapılan görüşmelerde birbirini iyi anladığını ve Türkiye-ABD iş ortaklığının sanayici ve işadamlarına büyük kazançlar sağlayacağını gördük.?

MOBİLYA SEKTÖRÜ İNEGÖL OLARAK ELE ALINDI

?Dünya mobilya ithalatında 1. sırada bulunan ABD´ye mobilya ihracatı noktasında görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler sırasında İnegöl adına da önemli gelişmeler yaşandı. Mobilya sektörü, İnegöl olarak ele alındı. İnegöl´ün mobilyada geçmişten günümüze izlediği yol, gerçekleştirdiği AR-GE ve inovasyonlar, kurduğu ticari ilişkiler ve yaptığı pazar çalışmaları ile dünyaya açılması noktasında sergilediği azim ve kararlılık şehrimizi burada da örnek bir noktaya taşıdı. Böyle özel bir programda mobilya sektörünü temsil etmek bizim için gurur verici bir durumdur. Bu noktada gerçekleştirilen işbirliği üzerinde yapılacak olan çalışmalara biz de elimizden gelen katkıyı sunarak ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz? dedi.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71