www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tırmanışçılardan önemli başarı

Tırmanışçılardan önemli başarı

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Nevşehir´de düzenlenen Spor Tırmanış Küçükler ve Gençler Türkiye Şampiyonasının son ayağında İnegöl Belediyesporlu sporcular önemli başarılara imza attı.

Spor Tırmanışçıların elde ettikleri başarılara ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Minik sporcularımızın elde ettikleri başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Sporcularımız, hemen hemen katıldıkları tüm yarışmalardan madalya ile dönüyorlar. Spor Tırmanış takımımızın elde ettikleri dereceler bizlerin doğru yolda olduğunu gösteriyor? diye konuştu.

Ayşenur Şen Madalyalara Ambargo Koydu

06 Nisan Cumartesi günü Nevşehir´de gerçekleştirilen Spor Tırmanış Küçükler ve Gençler Türkiye Şampiyonasının son ayağında İnegöl Belediyesporlu sporcular küçükler kategorisinde katılım gösterdi. Zirvede yer almak için rakipleriyle kıyasıya mücadele eden Belediyesporlu minik dağcılar sıralamada ön basamaklarda kendilerine yer buldular. Türkiye şampiyonasında katıldığı tüm yarışmalarda birincilik elde eden Ayşenur Şen bu yarışmadan da altın madalyayla döndü. Yarışma da kategorilerine göre küçük kızlar E kategorisinde Ayşenur şen 1´inci, Küçük kızlar D kategorisinde Beyzanur Sel 6´ncı, Öykünur Örtün 9´uncu, küçük erkekler D kategorisinde Sefa Yaman 7´nci, küçük erkekler C kategorisinde ise Onur Süngü 7´nci olma başarısı gösterdi.

?Minik Sporcular İnegöl´ün Göğsünü Kabartıyor?

Spor tırmanış sporcularının elde ettikleri başarılarla İnegöl´ün göğsünü kabarttığını ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban, ?İnegöl Belediyesi olarak Türkiye´de bir ilki gerçekleştirip salon içi spor tırmanış duvarı yaptık. Burada ücretsiz olarak çocuklarımız eğitim alıyor. Görüyoruz ki bu eğitimler meyvelerini veriyor. Bildiğiniz gibi daha önce çeşitli yarışmalarda minik dağcılarımız birçok madalya ile İnegöl´e dönmüşlerdi. Milli Takım alt yapısına seçilme başarı gösteren minik dağcılarımızın Spor Tırmanış Küçükler ve Gençler Türkiye Şampiyonasının her bir ayağında ayağında el ettikleri başarılı sonuçlar doğru yolda olduğumuzu bizlere göstermektedir. Küçük sporcularımızın bu başarılarının artarak devam etmesi en büyük dileğimiz? şeklinde konuştu.

?Geleceğimize Yatırım Yapmak Zorundayız?

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize yatırım yapmak zorundayız diyen Taban, ?Genç dimağlarımızın zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte bunun çok daha önem kazandığının farkındayız. Dolayısıyla onların sporla iştigal etmeleri ve bu alanda gelişmeleri noktasında elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki onlar için yaptıklarımız az bile. Daha fazlasını hak ediyorlar. Geleceğimizin teminatı onlar? şeklinde konuştu.

?Onur Süngü´ye Sonsuz Başarılar?

Milli takıma seçilen spor tırmanış sporcusu Onur Süngü´nün yeni başarılara yelken açmaya hazırlandığını söyleyen Taban, ?Spor tırmanış branşında çalışmalarına devam eden yavrumuz, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen Milli Takıma seçilme başarısı gösterdi. Onur Süngü, Romanya´da 11 Nisan´da düzenlenecek Balkan Boulder ve Lider Şampiyonasında Türkiye´yi temsil edecek takımın bir neferi oldu. Bizlere böylesi bir guru yaşatan Onur Süngü yavrumuzu yürekten kutluyor, kendisine Türkiye için yarışacağı yarışmada sonsuz başarılar diliyorum? açıklamasında bulundu.

 

Okullar Arası Spor Tırmanış Yarışmasına Davet

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Okullar arası Spor Tırmanış Yarışması düzenleyeceklerini de belirten Taban, ?13 Nisan Cumartesi günü İnegöl´deki tüm ilk-orta ve lise düzeyindeki okulların katılım göstereceği bir yarışma gerçekleştireceğiz. Kültür park içi Belediye kapalı spor salonu içerisindeki spor tırmanış duvarında düzenleyeceğimiz spor tırmanış yarışmasına kayıt olmak isteyen öğrencilerin 10 Nisan Çarşamba gününe kadar Lazlar Camii karşısındaki Gençlik Merkezine başvurmaları gerekmektedir. İnegöllü tüm öğrencilerimizi bu adrenalin dolu etkinliğimize bekliyoruz.?

Taban son olarak, ??Bu kadar kısa sürede elde edilen bu önemli başarılar belirli bir emek, planlı ve programlı bir çalışmanın eseri. Spor Tırmanış takımımızın tüm sporcularını tebrik ediyor, hepsine sonsuz başarılar diliyorum? dedi.

Haber ve Fotoğraf:M.Salih KAYGUSUZ

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25