www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tırtıl istilası

Tırtıl istilası

Tahtaköprü Orman İşletme Müdürlüğü alanı içerisinde bulunan Arapoturağı mevkiinde yaşanan tırtıl istilası ormanlık alanı kuruttu. Milyonlarca tırtılın istila ettiği yaklaşık bin hektarlık alanda yaprak kalmadı.

Edinilen bilgiye göre olay Tahtaköprü Orman İşletme Müdürlüğü bölgesinde bulunan Arapoturağı mevkiinde meydana geldi.

Yaklaşık 1 aydır bölgeyi istila eden milyonlarca tırtıl, bin hektarlık alandaki ağaçları kuruttular. Bahar olmasına rağmen ağaçlarda yaprak kalmazken yaşanan kuraklık bölgedeki çalışanların ve köylülerin dikkatinden kaçmadı.

ACİL TEDBİR ALINMALI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan köy sakinlerinden Recep Küpçüoğlu, ?Geçtiğimiz hafta köyümüzdeki ormanlık alanda tırtıl istilası başladı. Git gide sayıları artan tırtıllar bölgede neredeyse milyonlarca lavra bıraktılar. Yaklaşık bin hektarlık alanda ağaçların yapraklarının yendiğini ve çırılçıplak bırakıldığını görüyoruz. Sürekli olarak yayılan bu tırtıllarla ilgili araştırma başlatılacağı bilgisini aldık. Bu çalışmaların bir an önce hızlandırılarak sonuca erdirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde ciddi problemler yaşanabilir. Sürekli yayıldıkları ve çoğaldıkları için önüne geçmesi çok daha zorlaşacaktır diye tahmin ediyoruz. Türünün öğrenilmesi için laboratuvar çalışmaları başlatıldığı bilgisini aldık, zararlı mı zararsız mı bilmiyoruz ama ormanlar kurumuş durumda. Bir an önce gereğinin yapılmasını talep ediyoruz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01