www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TKDK´a bilgilendirme toplantısı düzenledi

TKDK´a bilgilendirme toplantısı düzenledi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, İnegöl´de TKDK´dan destek almak isteyen mevcutta hizmet veren veya yeni kurulan tarımsal işletmelerin desteklerden nasıl faydalanacaklarını anlatan bir toplantı düzenledi.

Tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Sani Konukoğlu Konferans Salonun da gerçekleştirildi. Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere 16 sektördeki yatırımlara yüzde 40 ila yüzde 70 arasında hibe sağlayan TKDK, tarımsal işletmelere destek olmaya devam ediyor. Türkiye genelinde tarım ve hayvancılık başta olmak üzere Bursa´nın da içinde bulunduğu 42 ilde hibeler kullandırıyor.

TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun ve ekibi İnegöllü çiftçileri bilgilendirme toplantısında bu yıl ki projelerini anlattı. Sani Konukoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, İnegöl İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Kırsal Hizmetler Müdürü Sinan Kağan ve beraberinde birçok çiftçi katıldı.

 Başvurular Mayıs Ayında Sona Eriyor

2019 yılında IPARD 2´nin 5.çağrı ilanını başlattıklarını açıklayan Ömer Berksun, "16 Şubat 2019 tarihinde TKDK İPARD programı kapsamında 5. Başvuru çağrı ilanına çıkıldı. Burada 170 milyonluk hayvansal desteklemeleri, 80 milyonlukta et ve süt işleme tesisleri, kesimhaneler, soğuk hava depoları, paketleme tesislerinden oluşan 5. başvuru ilanına çıktık. Tabi bu 250 milyonluk bir kaynak yatırımcılarımıza dağıtılacak. Dağıtacağımız hibeler 42 ilde uygulanacağı için biz Bursa olarak da bu 25 milyondan maksimum düzeyde yatırımcılarımızı yararlandırmak istiyoruz. Bizim kurumumuzun destekleri projeler onaylanırsa, sözleşmeler imzalanırsa karşılıksız hibe şeklinde olacak. Hibe oranlarımızda yüzde 40 ila 70 arasında değişiyor. Küçük ölçekli işletmelere biraz daha ayrıcalık tanıyoruz. Mevcut işletmelere de ayrıcalık tanıyoruz. Bu desteklerimizden daha çok vatandaşımızın faydalanması için bugün İnegöl´de vatandaşlarımızla bir arada bulunduk. 17 Mayıs 2019 tarihine kadar hayvancılık projelerini kabul etmeye devam edeceğiz il koordinatörlüğünde 24 Mayıs 2019 tarihine kadar da et ve süt işleme ile ilgili yatırım yapmak isteyen projelerin proje kabulüne deva edeceğiz. Yaklaşık 1,5 aylık bir süremiz var. Bursa, 42 il içinde en fazla IPARD kapsamında hibe ödenen 15.il oldu. Süt ve süt ürünlerinden su ürünlerinin işlenmesine kadar birçok sektöre destek sağlıyoruz. Yararlanmak isteyen tüm işletmeleri kurumumuza bekliyoruz. Büyümek isteyen ve hedefleri olan işletmeler elini çabuk tutsun" dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22