www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

TOKİ İçin Talep Toplama Başlıyor

TOKİ İçin Talep Toplama Başlıyor

İnegöl Belediyesi, İnegöllü vatandaşların konut ihtiyacını gidermek ve Yeni İnegöl diye tabir edilen TOKİ bölgesine yeni bir yerleşim yeri daha oluşturmak adına Toplu Konut İdaresi Başkanlığına(TOKİ) ulaştırmak amacıyla talep toplama çalışmasını başlattı.

Daha modern, havası daha temiz, verimli tarım arazilerine zarar vermeden gelişen bir yeni bir şehir oluşturmayı hedefleyen İnegöl Belediyesi, bu amaç doğrultusunda daha önce 2 etap halinde gerçekleşen TOKİ projesine bir yenisini daha eklemek için çalışmalara start verdi. Karalarda Sevim yıldız kampüsün kuzeyinde 111 ada 105 parsel de yapılması planlanan 3. Etap TOKİ konutlarının hayata geçmesine yönelik ön çalışma olacak bu oluşum için vatandaşların İnegöl Belediyesi Çözüm merkezine ekim ayının sonuna kadar gelerek 2018 yılı Toplu Konut Talebinin Belirlenmesine Yönelik Anket formunu doldurmaları yeterli olacak.

?YENİ İNEGÖL? BİZİM OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN

Toplu Konut Talebinin belirlenmesine yönelik yapılan çalışma hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?2000´e yaklaşan konutuyla, okul, cami, sosyal donatı alanları ve Aile Sağlığı Merkezinin yer aldığı yeni ve modern bir şehir konumda hızla ilerleyen TOKİ ile birlikte ?Yeni İnegöl? diye tabir ettiğimiz bu bölgede on binlerce vatandaşımız hayat sürmekte. ?Yeni İnegöl? bizim olmazsa olmazlarımızdan. Bu projeyle şehrimizin genişleme yönü batıya çevrildi. Bu süreçte tabi ki Akhisar, Huzur ve TOKİ Bölgesini içine alan yeni mahallemiz Baykoca´da pek çok çalışma yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Altyapısıyla, içme suyuyla, Belediye irtibat noktasıyla, futbol sahalarıyla, semt sahalarıyla, Bilgi Kültür evleriyle, Gençlik Merkeziyle, meydan çalışmalarıyla, çocuk parklarıyla, Sağlık Ocağıyla, cadde ve sokaklardaki yol çalışmalarıyla, doğalgazın getirilmesiyle, eğitim kurumlarıyla, ulaşımıyla yani şehrin standartlarında ne varsa onların da bu bölgede planlanmasıyla yeni bir anlayış ve yeni bir yapılaşma ile Yeni İnegöl´ü gözde bir mekan haline getirmek için uğraş veriyoruz. Bütün bu yaptıklarımızla daha modern, havası daha temiz, verimli tarım arazilerine zarar vermeden gelişen bir yeni bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz? şeklinde konuştu.

TALEP TOPLAMA FORMU DOLDURULACAK

2 etap halinde gerçekleşen TOKİ projesine bir yenisini daha eklemek için çalışmalara başlandığını belirten Taban, ?İlçelerin konut ihtiyacının karşılanması ve örnek toplu konut projeleri geliştirilmesi amacıyla yerel yönetimlerin ve kamu idarelerinin (Valilik/Belediye/Kaymakamlık) önereceği arsalar üzerinde TOKİ tarafından talep organizasyonu yöntemi ile toplu konut uygulaması yapılmaktadır. Kent merkezi veya merkeze yakın gelişme aksı üzerinde yer alan, genel altyapısı tamamlanmış arsalar (Belediye ve Hazine mülkiyetinde bulunan arsalar) konut inşaatı yapılmak üzere TOKİ´ye önerilebilmekte ve resmi Başvuru öncesinde yapılacak konut tip ve sayılarını belirlemek için başvuruyu yapan Valilik, Kaymakamlık veya Belediye tarafından anket formu düzenlenebilmektedir. Yerel yönetimlerin resmi başvuruları ile yerinde yapılan incelemeler sonrası, uygun görülen alanlarda çalışmalar başlatılmaktadır. Bu kapsamda İnegöllü vatandaşların konut ihtiyacını gidermek ve Yeni İnegöl diye tabir edilen TOKİ bölgesine yeni bir yerleşim yeri oluşturmak adına Toplu Konut İdaresi Başkanlığına(TOKİ) ulaştırmak amacıyla talep toplama çalışmasını başlattık. Karalarda Sevim yıldız kampüsün kuzeyinde 111 ada 105 parsel de yapılması planlanan 3. Etap TOKİ konutlarının hayata geçmesine yönelik ön çalışma olacak bu oluşum için vatandaşların İnegöl Belediyesi Çözüm merkezine ekim ayının sonuna kadar gelerek 2018 yılı Toplu Konut Talebinin Belirlenmesine Yönelik Anket formunu doldurmaları yeterli olacaktır? açıklamasında bulundu.

Taban son olarak, ?Yeni bir yerleşim alanına kavuşmak adına atılan bu adımın hayırlara vesile olmasını diler, hemşehrilerimizin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine yürekten inanıyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36