TOKİ hastane için ihale yapmayacak

TOKİ hastane için ihale yapmayacak

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TOKİ’nin, inşaatı duran yeni hastane ile ilgili yeni bir ihale açmayacağını, mevcuttaki işin devamı ile alakalı yeni müteahhitlere çağrıda bulunacağını söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 7 Haziran tarihinde ihalesi yapılan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından temeli atılan yeni İnegöl Devlet Hastanesi’nin duran inşaatı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

 

DAVETLER TEMMUZ AYI SONUNDA BİTECEK

TOKİ’nin duran devlet hastanesinin inşaatını yapacak olan yeni firmayı belirlemek için ihale yapmayacağını kaydeden Milletvekili Hüseyin Şahin, “TOKİ davet usulü ile yapacak. İhale yapılmayacak. 5 tane firma davet edilecek. Eski müteahhidin Devlet Hastanesi ile alakalı hiçbir işi kalmadı. Mevcuttaki işin devamı ile alakalı yeni müteahhitlere TOKİ çağrıyı yapıyor. Temmuz ayının sonuna kadar davet bitirilecek.” dedi.

 

HASTANEYİ ERKEN BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Hastanenin yapımının 2014 yılı sonunda bitileceğini dile getiren Şahin, “Hastanenin bitmesi bin gün yani hastanemiz 2014 yılı sonunda bitmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Birliği ile ödeneklerin serbest bırakılmasını görüştüm. Çünkü orası bin günde bitecek iş değil. Devlet bütçeye göre bin gün diyor. Finansmanı serbest bıraktırarak, planlanandan önce bitiririz. Biz hastanenin normal süresinden önce bitmesini arzuluyoruz.”diye konuştu.

SGK BİNASI İHALEYE ÇIKIYOR

Sosyal Güvenlik Merkezi ile alakalı da konuşan Şahin, “İnegöl’de yapacağımız Sosyal Güvenlik Merkezi ile alakalı kararda çıktı. Çalışma Bakanlığının yan kuruluşu olan Emek inşaat buranın yapımı için çalışmaya başladı. 15 tane yapılacak olan Sosyal Güvenlik Merkezi bir araya geldiği zaman ihaleye çıkıyor. Seneye bu zamanlarda bir sürü açılış yapacağız.” dedi.

 

TOKİ 2. ETAP 2 AĞUSTOSTA İHALEYE ÇIKIYOR

Şahin ayrıca TOKİ 2. etabın 2 Ağustos tarihinde ihaleye çıkacağını belirterek, “İhale 2 Ağustos Perşembe günü saat 14.30’da yapılacak. 2.etap konutlarının yüzde 60′ı sosyal konut olacak. Konutlar ile birlikte bölgeye 32 derslikli lise binası ve 3 Hekimlik Aile Sağlık Merkezi yapılacak.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68