TOKİ SAKİNLERİ GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

TOKİ SAKİNLERİ GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

İnegöl Belediyesi ve Er-Ka Kâğıtçılık işbirliği ile TOKİ konutlarında geri dönüşüm poşetleri dağıtılarak, geri dönüşümle ilgili vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

İlçedeki geri dönüşüm çalışmalarının başlaması ve halkın benimsemesi konusunda ciddi çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi, geri dönüşüm kampanyası çerçevesinde TOKİ konutlarında kapıdan bilgilendirme ve geri dönüşüm poşeti dağıtımı yaptı.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin; “İnegöl Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü, Er-Ka Kâğıtçılık ve Ortem Temizlik ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışma çerçevesinde yeni hayat bulan Toki evlerinde kapı kapı dolaşarak ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi konusunda bilgilendirme yaptık. Çalışmamıza Altıeylül ilköğretim Okulu da minik öğrencileri ile çalışmamıza destek verdi” dedi. Geri dönüşümün ilçemiz ve ülkemiz açısından çok önem arz ettiğini ifade eden Şahin, “Ambalaj Atıklarının Geri Dönüştürülmesi başta çevre ve sağlık açısından olmak üzere ekonomik açıdan da ciddi bir konudur. Bundan dolayı daha önce ilçe genelinde gerçekleştirdiğimiz uygulamayı Toki konutlarında da gerçekleştirdik. Apartman sakinlerinin zillerine basarak mavi renkli poşetler dağıttık. Bu poşetlerin geri dönüşüm poşetleri olduğunu söyledik. Ayrıca bilgilendirici broşürler dağıttık. Bunlara; kâğıt, metal, cam ve plastiklerin atılmasını söyledik. Çöpleri ise ayrı poşet veya kaplara atmalarını ilettik. Sağ olsunlar anlayışla karşıladılar ve destek de vereceklerini söylediler. Çünkü bu her bireyin vatandaşlık görevidir” diye konuştu. Şahin ayrıca; geri dönüşüm araçlarının toplama programına Toki konutlarını da eklediklerini ve Pazartesi 09.00’da konutlardan ambalaj atıklarının toplanacağını söyledi. Apartman girişlerine, toplama gün ve saatlerinin yazılı olduğu etiketleri de öğrencilerle birlikte yapıştırdıklarını ifade eden Şahin; Toki sakinlerinden mavi poşetlerde biriktirdikleri ambalaj atıklarını, her Pazartesi günü kapı önlerine bırakmalarını söyledi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07