TOKİ´DE SOYGUN VAR!

TOKİ´DE SOYGUN VAR!

Baykoca Mahallesi´ndeki TOKİ 1 ve 2. Etap konutlarında yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları sorunları ?Soygun Var!? sloganıyla dile getirdiler. Gerçekleştirilen eyleme tepkilerini gösteren vatandaşlar, yüklü alınan aidatlar ve yapılmayan hizmetlerden dolayı d

DERT ÜSTÜNE DERT

Sorunlarını anlatan 75 yaşındaki Cemil Ocak, ?TOKİ´de ikamet edenler aidatlarını Halk bankasına yatırıyorlar. Halk bankasında sıra bekliyorlar. O kadar ait alıyorlar TOKİ´ye bir bankamatik koymuyorlar. Toplu taşıma araçları ful doluyor. Yer kalmıyor. Ayrıca aidatlara gereksiz eklemeler yapılıyor.  Sene de iki defa aidata zam yapılıyor. Bu böyle devam ederse ait bina parasını geçer. Binaların tümünde temizlik falan yok. Hizmet verilmiyor?dedi.

AİDATLARA YÜZDE 20 ZAM

TOKİ sakinlerinden Ahmet Çiçek ise, ?Hiçbir sorun çözülmedi. Gelir gider tablosu yapılıyor. Her ay elbise soygunu altında bizden para alınıyor. Yol parası bile alıyorlar. Asgari ücrete verilen zam yüzde 8-10 olurken, aidatlara yüzde 20 oranında zam yaptılar. Bizler asgari ücretle çalışan insanlarız. 86 lira aidat veriyoruz. 52 lira aidat veriyorduk. 3 sene içinde 86 liraya çıktı. Bu nereye varacak. Bizim paramızla keyif yapıyorlar?şeklinde konuştu.

?BİNALARIN İÇİ VE DIŞI ÇOK KÖTÜ?

Sakinlerden Mustafa Akar´da, ?Çevre düzenlemesi yok. Temizlik yok. Verdiğimiz aidatlar nereye gidiyor. O kadar yüksek rakamlarda verdiğimiz aidatların karşılığını alamıyoruz. Binaların içi ve dışı çok kötü. Asansörler arızalanıyor? diye konuştu.

ASANSÖRLER AĞIR KUSURLU BULUNDU

İsmail Dişli ise, ?Asansörler ağır kusurlu bulundu. Asansörler yapılacak diye bizden kişi başı 219 lira para topladılar. Asansörler tekrar muayeneden geçirildi. Hafif kusurlu onayı alındı. Bizden o kadar para toplamalarına rağmen asansörler yapılmadı. Yüzde 20 lira zam fahiş zam yapılırken aidatlara, hizmet yüzde sıfır?dedi.

?BİZİ GEÇİŞTİRİYORLAR?

Mükerrem Türkyılmaz ise, ?Yönetimler çok beter. Bu kurban bayramını rezil rüsva içerisinde geçirdik. Susuz kaldık. Asansörlerimiz bozuluyor, benim kanser hastası kocam 1,5 saat asansörde mahsur kaldı. Hiçbir muhatap bulamıyoruz. Sadece yaparızla bizi geçiştiriyorlar. Böyle bir yönetim olur mu? İş yapan bir yönetim istiyoruz? diye konuştu.

HER YER FARE LEŞİ

Sakinlerden Nebiye Tokgöz´de, ?Bayram boyunca susuz kaldık. Bayramdan sonra sorunu giderdiler. Çöp konteynırlarını yaptılar ama her yer çöp oluyor, sinek oluyor, pis kokular yayılıyor. Yangın merdivenlerin kapıları kapanmıyor. Bodrumlarımız fare leşleri ile dolu. Pis içerisinde. Evimde bunaldığımda çıkıp da oturabileceğim bir yer yok. Burada 6 bin kişi yaşıyor. Seçim zamanı bize gelmesin hiç kimse. TOKİ yönetiminin incelenmesini istiyoruz. Paralar nereye harcanıyor? Binaların çatıları akıyor, çevre düzenlemesi yok. asansörler bozuk? ifadelerini kullandı.

YÖNETİM İSTEMİYORUZ

TOKİ sakinleri yönetim istemediklerini, bireysel olarak kendilerini yönetebileceklerini yüksek sesle dile getirdiler.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00