TOKİ´DE TÜBİTAK FUARI

TOKİ´DE TÜBİTAK FUARI

TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu´nda düzenlenene 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı´nda 51 öğrenci tarafından hayata geçirilen 33 proje beğeniye sunuldu.

4006 TUBİTAK Bilim Fuarının açılışı TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu´nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, Okul Müdürü Fikret Kılıç, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması öncesi öğrenciler folklor gösterileri ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

16 DALDA 24 KUPA KAZANDILAR

Folklor gösterilerinin ardından konuşan TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Kılıç, ?Okulumuz 5 idarecisi, 70 öğretmeni, bin 500 öğrencisi, 6-7 bin velisi ile yaklaşık küçük bir ilçe konumundadır. Bu şekilde büyük bir okula geldiğimizde, önce fiziki düzenlemeler ile işe başladık. Daha sonra sportif, kültürel ve bilimsel dallarda çok sayıda başarı elde ettik. 16 dalda 24 kupa alarak ilçemizi ve ilimizi temsil ettik. Bundan dolayı emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bilim ve kültür dergimizi çıkarttık. Bunda da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.

KURS VE ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Kılıç, ?Okulumuzda çok sayıda kurs ve etkinlikler gerçekleştiriliyor. Halk Eğitim Merkezi´nin kursları, kendi yaptığımız kurslar, yetiştirme kursları, aile eğitim kursları, yabancı dil kurslar gibi çalışan bir kurs merkezi şeklinde okulumuz çalışmalarına devam ediyor. Emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm bunları yaparken şunu düşündük; öğrenci, öğretmeni veli iş birliği çerçevesinde bunu yapmaya çalıştık. Bunu bir bütün olarak yapmaya çalıştık. Hiç kimsenin bir şeyi yok ama hepimizin bir şeyi var. O yüzden de tüm paydaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.?

?HALKA HİZMET HAKK´A HİZMETTİR?

?Bugünün konusu olan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, okulumuzda ilk defa düzenleniyor. Başta Metin Bey olmak üzere İsmail Erman Çetin, Beyhan Demirayak, Sevim Işık, Çiğdem Solakoğlu´nun katkıları ile bu Bilim Fuarını sergilemiş olduk. Bu Bilim Fuarımız için 51 öğrencimiz bilimsel çalışma yaptı ve 33 projeyi de sergilemiş oldular. Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken tek düşüncemiz vardı; halka hizmet Hakk´a hizmettir? ifadelerini kullandı.

CİDDİ GELİŞİMLER YAŞIYOR

Okulu 2 yıldır tanıdığını ve ciddi gelişmelerine şahit olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik ise, ?Okul müdürümüzü, yöneticilerimi, velilerimizi, okul aile birliğimizi kutluyorum. TOKİ´ye bu yakışırdı, inşallah daha güzel işler başaracaklarına eminim. Bizim çocuklarımızın geleceğe emin adımlarla yürümesi gerekiyor.?

?BIRAKIN, ÇOCUKLAR DÜNYAYI KEŞFETSİNLER?

?Bugün burada bilimsel bir çalışmanın güzelliğini görmeye geldik. Birkaç günden beri birçok okulumuzu geldik. Şenlikleri vardı, gittik, tek tek gördük. Çok güzel şeyler gördük. İnanın ülkem adına çok mutlu oldum. Şimdi bir çocuk vardır, aklı kesmez, döker, saçar... Anne babası dur yapma, etme der. Ben diyorum ki bırakın da bu çocuklar dünyayı keşfetsin. O dünyayı keşfediyor ama bunun farkında değilsiniz? diye konuştu.

ONURLU VE GURURLUYUZ

Son yıllarda ülkemizde birçok şeyin değişmeye başladığını belirten Çelik, ?Uçağımızı yapıyoruz, savunma silahlarımızı yapıyoruz ve birçok şey kendi yerli malımız oluyor. Artık elâleme giderek, sıraya giderek, bize de bir tane uçak verin, bize de silah verin demiyoruz ve demeyeceğiz inşallah. Bundan onur ve gurur duyuyoruz. Çünkü kendi yerli malımızı yapıyoruz, elimizin altında bulunuyor. Lüzum görünce de onu kullanıyoruz. Çocuklarımız da bu anlamda çok yetenekliler. Yeter ki onlara fırsat verelim? ifadelerini kullandı.

YENİ NESLİ ÇOK DAHA DOĞRU YETİŞTİRMELİYİZ

Son olarak konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, ?Yeni nesli çok daha doğru yetiştirmeliyiz. Ama tabi ona da rehberlik edecek bir anne ve baba var. Dolayısıyla bana göre anne ve babalara büyük iş düşüyor. Çocuklarımızı gerçekten kurmaktan mahrum bırakmayalım. Çünkü her şey hayalle başlıyor? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07