www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tokuşluların OSB İsyanı

Tokuşluların OSB İsyanı

Dünya gıda krizi ile karşı karşıya iken, İnegöl’de tarım arazileri üzerine fabrika kurulmak isteniyor.

İnegöl’e bağlı Tokuş Mahallesi sakinleri, geçimini tarımdan sağlayan insanların tarlalarını değil, geleceklerinin ellerinden alınmak istendiğini belirtirken, Tokuş sakinlerinden Talat Korkut, OSB’den tarlası olanlara resmi olarak tebligatlarının ulaştığını ve yerlerin kamu yararı bahanesi ile ellerinden alınmak istendiğini söyledi.

Köy Muhtarının ilçe kaymakamı Eren Arslan ile görüştüğünü ancak sonuç alınamadığını belirten Talat Korkut, “Hamzabey OSB Yönetimi, yerlerimizi dönümü 65 bin liradan almak isiyor, şayet biz yerlerimizi satmazsak mahkeme yolu ile 30 bin liradan alınacağı şeklinde bize aba altında sopa gösterilmek istendi.  Biz satışa karşı olduğumuzu belirttikten sonra konu Bursa Valiliğine sevk edildi. Şuan konu mahkemelik. Ova koruma alanı kadar değerli yerler sanayi imarına açılmadan OSB’ye devredilmek isteniyor.  Dönümü bizden 65 bin TL’ye alınmak istenen yerlerimiz, imara açıldıktan sonra dönümü  1 milyon TL’ye satılacak. Aradaki 935 bin TL’yi ne bizler, ne de sanayici kazanmış olacak.”dedi.

Tokuşlular açlığa ve sefilliğe mahkum edilmek isteniyor

İnegöl Kaymakamının aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkanı olarak tarafısız kalması gerektiğini belirten Korkut, “OSB yönetimi istihdam, üretim ve sanayi bahanesi ile İnegöl köylüsünün, çiftçisinin ekmeğini ve ocağını ranta kurban etmek istemektedir. Çünkü bu satış bedelleri ile çiftçinin başka ekim yapacak tarla bulması ve geçimini sağlaması imkansızdır. Tokuş halkı, rant uğruna açlığa ve sefilliğe mahkum edilmek istenmetedir. Bizler 500 yıldır atalarımızın ekip biçtiği bu topraklarda ilk Müslüman Türk Köylülerin torunlarıyız. Bu yapılanların tek sonucu ekonomik olmayacak, ayrıca  kültürel yansımalarıda olacaktır.  Bu olay Anadolu Müslüman Türk varlığınun ve kültürünün tarihsel anlamda zarar görmesi demektir. Bizler buna asla razı değiliz. Tarlalarımıza mahkeme yolu ile el konulursa, protesto ve eylem hakkımızı kullanacağız. Bu hak bize dedelerimizden mirastır”diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19