Toplu Taşımaya Yüzde 10 Zam Gündemde

Toplu Taşımaya Yüzde 10 Zam Gündemde

İNULAŞ’tan gelen talepler doğrultusunda Ağustos ayı Belediye meclis toplantısında toplu taşıma zamları görüşülmüştü ancak netliğe bağlanmayan konu komisyona havale edilmişti. İNULAŞ’ın zam talebini değerlendiren komisyonun yüzde 10 zam için

Ağustos ayı Belediye meclis toplantısında toplu taşıma zamları görüşülmüştü. İNULAŞ tarafından Belediye meclis toplantısına gönderilen dilekçede 1,40 kuruş olan tam bilet fiyatı 1,80 kuruşa, 0,70 kuruş olan öğrenci bileti ise 1,20 TL olması talep edilmişti. Belediye meclis toplantısı salonunda Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında yapılan Ağustos ayı meclis toplantısında konu gündemin 20. maddesinde görüşülmüştü.

 

KOMİSYON OLUŞTURULMUŞTU

İNULAŞ’dan gelen dilekçe de yer alan tam ücret tarifesinin 1 lira 85 kuruş, öğrenci tarifesinin ise 1 lira 20 kuruş olması konusu yapılan görüşmelerin ardından netliğe bağlanmazken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önerisi ile konu oluşturulan komisyona havale edilmişti.

 

ZAM TALEBİNİ KOMİSYON GÖRÜŞTÜ

AK Parti Belediye meclis üyeleri Yusuf Şen, Refika Kasapoğlu, Mehmet Ergene, Latif Balantekin, Yüksel Beyhan, Saadet Partisi belediye meclis üyesi Ayhan Baygın, Has Parti Belediye meclis üyesi Hivzullah Ayte ve Milliyetçi Hareket Partisi Belediye meclis üyesi Müfit Besler’den oluşan komisyonun İNULAŞ’ın zam talebini görüştüğü öğrenildi.

 

ZAM KONUSU BELEDİYE MECLİSİNDE KARARA BAĞLANACAK

Komisyonun yapmış olduğu toplantılarda İNULAŞ’dan gelen dilekçe de yer alan tam ücret tarifesinin 1 lira 85 kuruş, öğrenci tarifesinin ise 1 lira 20 kuruş olması talebi, karara bağlandı. Yapılan görüşmelerde komisyonun yüzde 10 zam konusunda mutabakata vardığı öğrenildi. Ancak komisyonun almış olduğu karar Eylül ayı Belediye meclis toplantısında tekrar görüşülecek.

 

Eylül ayı Belediye meclis toplantısında tekrar görüşülecek olan zam konusu netlik kazanacak. Komisyonun almış olduğu karar Belediye meclisinde de kabul edilirse toplu taşımaya zam gelecek. 1, 40 kuruş olan tam bilet fiyatı 1,50 kuruş’a, 0,70 kuruş olan öğrenci bileti ise 0,85’a çıkartılacak.

 

KISA-UZUN MESAFE AYRI DEĞERLENDİRİLSİN

Öte yandan Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında yapılan Ağustos ayı meclis toplantısında zam talebinin görüşülmesi sırasında HAS Parti Belediye Meclis üyesi Ahmet Kara, konunun komisyona havale edilmesini desteklediklerini söylemiş ve kısa ile uzun mesafelerin ayrı ayrı değerlendirilmesini talep etmişti. Zam talebine olumlu bakmadıklarını kaydeden Saadet Partisi Belediye Meclis üyesi Özgür Öztürk ise komisyona havale edilmesinin doğru bir karar olduğunu, toplu taşımaya ise senede bir kere zam talebinin gelmesini istemişti.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07