www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Toplum olarak borcumuz arttı

Toplum olarak borcumuz arttı

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, TL´nin Avro ve Dolar karşısında son zamanlarda yüzde 25 değer kaybettiğini belirterek, bunun toplumun borcunun artmasına sebep olduğunu ifade etti.

Piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, ?Altın yükseliyor demek TL´mizin kaybıyla alakalı bir konudur. Avronun, doların paramız karşısında değerlenmesi paramızın alım gücünü etkiliyor. Yakın zamanlarda TL´miz yüzde 25 zayıfladı. Ons olarak baktığımızda daha önceki dönemlerde döviz yükseldiğinde onslarda bir parça gerileme söz konusu olurdu. TL´de 3 kuruş yükseliyorsa onsta da 1 puan geriye oynuyor nispeten dengeliyordu. Ülkemiz ve ülkemize benzer bazı Ortadoğu ülkelerinin paraları da dolar bazında değer yitiriyor. Bu paraların Avrupa paraları ya da Amerikan paraları karşısında değer yitirdikleri bir gerçektir. Bu da doğal olarak altına yansıyor. Geçici bir konu gibi düşünmek doğru olmaz. Amerikan uçak gemisinin bölgeye hareketlenmesi bunu tetikledi. Burada pazarlık da müzakere de söz konusu olabilir, kendi sebeplerini kendileri biliyorlar. Önümüzdeki günler sıcak günler gibi görünüyor, temkinli olmak lazım.?

 

TOPLUM OLARAK BORCUMUZ FAZLALAŞTI

?Türkiye´nin bir o kadar daha borcu fazlalaştı. İşadamları için kredi kullananlar, milletimiz için gerçektir bu. Toplum olarak borcumuz fazlalaştı. Finans kuruluşlarından bir kaynak temin etsek de paramızın faizinin daha yüksek olarak bize yansımasına sebep oluyor. Bu da kredi maliyetini yükseltiyor, ipotekler yetersiz geliyor. İlave ipotek olmazsa marjınız düşüyor, bu da işinize aks ediyor. İnşallah geçici olur. Aklıselim hareket etmek lazım. Ülkemiz savaş halinde. Yine de devlet politikası olarak iyi duruluyor diye düşünüyorum. İnşallah hayırlısı olur? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25